Έντονες ήταν οι αντιδράσεις μετά την ανάρτηση ακροδεξιάς ιστοσελίδας που περιέγραφε ως “τζιχαντιστές” το θέμα μιας παιδικής θεατρικής παράστασης στη Γλαύκη πριν από λίγες μέρες στο πλαίσιο της θρησκευτικής γιορτής του Κουρμπάν Μπαϊράμ. Ο βουλευτής Χ. Ζεϊμπέκ που παραβρέθηκε, με ανάρτησή του εξηγεί ότι το θέμα της ήταν το τέλος της ειδωλολατρείας στη Μέκκα και η απαρχή του ισλάμ. 

Όμως ιδιαίτερα σκληρή ήταν η απάντηση του διευθυντή του πολιτικού του γραφείου και υποψήφιου ευρωβουλευτή Μεστάν Ουμίτ, ο οποίος στην ανάρτησή του, χλευάζει το δημοσίευμα με πολύ σκληρή γλώσσα:

Ζούμε στην εποχή που μια θεατρική παράσταση παρουσιάζεται ως <Παιδιά τζιχατιστες> και ο κάθε καραγκιόζης δημοσιογράφος. Η χώρα που γέννησε την σάτιρα Τώρα γεννάει fake news, δημοσιογράφους και αρθρογράφους που δεν τιμούν την δουλειά που κάνουν την δημοσιογραφία αλλά ούτε τους συναδέλφους τους. Οι περισσότεροι Χωρίς σπουδές δημοσιογραφίας και γνώσεις, με μια ιστοσελίδα προσπαθούν να σπείρουν το μίσος και την κακιά που τους αναβλύζει και να μοιράζουν την δυστυχία που τους περισσεύει κάθε μέρα και πιο πολύ. Απορώ αν έχουν πάει ποτέ σε παράσταση στο Θέατρο; Ζούμε σε μια πολύ μικρή κοινωνία, γνωριζόμαστε και ξέρουμε ο ένας τον άλλον, για αυτό κύριοι Γιαλαντζί δημοσιογράφοι το μίσος που σπέρνετε και ο ρατσισμός που έχετε στο DNA σας δεν θα περάσει. Ευτυχώς η χώρα που ζούμε εκτός από αδίστακτους ευκαιριακους παπαγάλους γέννησε διανοούμενους, επιστήμονες και ανθρώπους που έμειναν στην ιστορία με τις ιδέες και τις θυσίες τους, αλλά όπως και προδότες και γερμανοτσολιάδες. Τώρα σε ποια κατηγορία ανήκετε μάλλον είναι γνωστό. Ο τζάμπα εθνικισμός πέθανε για αυτό αν αγαπάτε πολύ τον τόπο σας κι νοιαζεστε πραγματικά κάντε καμία είδηση της προκοπής και κόψτε λίγο την λάσπη, γιατί ο βούρκος που ζείτε θα σας πνίξει.