Εντατικοί ήταν οι έλεγχοι των φορολογικών αρχών το καλοκαίρι  στην περιοχή της Θράκης. Οι έλεγχοι της ΑΑΔΕ για φορολογικές παραβάσεις επικεντρώθηκαν στις τουριστικές περιοχές ενώ την περασμένη εβδομάδα καταγράφηκαν δύο 48ωρα “λουκέτα” σε επιχειρήσεις του κλάδου της εστίασης, μια ταβέρνα στο Φανάρι και ένα κατάστημα του κέντρου της Ξάνθης όπου οι ιδιοκτήτες δεν είχαν εκδώσει σημαντικό αριθμό αποδείξεων.  

Οι επιχειρηματίες εμφανίζονται διχασμένοι για το φαινόμενο. Υπάρχουν περιοχές με ήπια τουριστική ανάπτυξη και το κέντρο της πόλης που διαμαρτύρονται ότι οι έλεγχοι είναι εξοντωτικοί και δεν παρατηρούνται αντίστοιχοι σε περιοχές με μαζικό τουρισμό σε γειτονικούς νομούς.  Από την άλλη υπάρχει και μια κατηγορία καταστηματαρχών που θεωρεί ότι ο τρόπος και η διαδικασία έχει αλάξει και υπάρχει λογική αντιμετώπιση.

Πάντως εκτός από την ΑΑΔΕ έλεγχοι γίνονται τόσο για θέματα ασφαλιστικά όσο και από άλλες υπηρεσίες, όπως η Κτηματική Εταιρία του Δημόσιου που ελέγχει τςι εγκαταστάσεις στις παραλίες της Θράκης.