Την εξασφάλιση χρηματοδότησης ύψους 220.000 ευρώ πέτυχε ο Δήμος Ξάνθης, έπειτα από συντονισμένες προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής, με την έγκαιρη ένταξη του Δήμου στο πρόγραμμα «ΦιλόΔημος II» του Υπουργείου Εσωτερικών, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση. 

Ο Δήμος Ξάνθης συγκαταλέγεται ανάμεσα στους δικαιούχους Δήμους, που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα «ΦιλόΔημος II» για την προμήθεια τριών μηχανημάτων έργου (JCB) και συνοδευτικού εξοπλισμού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση: Τα μηχανήματα θα ενισχύσουν τις υποδομές των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου, βελτιώνοντας την καθημερινότητα των συμπολιτών μας και αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής τους. Αναλυτικότερα, ένα εκ των τριών μηχανημάτων θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες των πολιτών της Δημοτικής Ενότητας Ξάνθης, ένα θα αξιοποιηθεί για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες της Δημοτικής Ενότητας Σταυρούπολης και το τρίτο, μικρότερο και ευέλικτο, μηχάνημα θα χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση αναγκών των κοινόχρηστων χώρων του Δήμου μας.

Η χρηματοδότηση υλοποιείται μέσω του Υπουργείου Εσωτερικών. Ο συνολικός προϋπολογισμός της προμήθειας μηχανημάτων έργου ανέρχεται σε 350.486,00 ευρώ και το υπόλοιπο των 130.486,00 ευρώ θα καλυφθεί εξ ιδίων πόρων του Δήμου Ξάνθης.