Με το πρόσχημα της πώλησης λευκών ειδών προσπάθησαν να εξαπατήσουν ηλικιωμένους στον οικισμό του Μαγικού Ξάνθης, τέσσερις άνδρες, ηλικίας 48, 30, 28 και 22 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής, της απόπειρας κλοπής και της διατάραξης οικιακής ειρήνης.

Το πρωί της Τετάρτης οι δράστες πήγαν στο σπίτι μιας 73χρονης στο Μαγικό Ξάνθης και προσποιούμενοι ότι θέλουν αν της πουλήσουν λευκά είδη, την απασχολούσαν ώστε ένας από αυτούς να μπει στο εσωτερικό του σπιτιού από ανασφάλιστο παράθυρο. Η πράξη τους έγινε αντιληπτή από τον γιο της 73χρονης και ακολούθως τράπηκαν σε φυγή.

Μετά από λίγο πήγαν στο σπίτι ενός 85χρονου, και επιχείρησαν να μπουν με την ίδια μέθοδο, πλην όμως δεν πρόλαβαν γιατί αντιλήφθηκαν τους αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που είχαν ειδοποιηθεί.  επιχείρησαν να διαφύγουν, χωρίς να τα καταφέρουν.

Στο όχημα και την κατοχή των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν λευκά είδη και το χρηματικό ποσό των 700 ευρώ ενω κατασχέθηκε επίσης το αυτοκίνητο που είχαν.

Σημειώνεται ότι και οι τέσσερις δράστες έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για παρόμοια αδικήματα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Αβδήρων Ξάνθης.