Η έξοδος από τα μνημόνια και τυπικά για τη χώρα είναι στο επίκεντρο της πολιτικής συζήτησης με την κυβέρνηση να κάνει λόγο για ένα νέο ξεκίνημα και τον Πρωθυπουργό να αναφέρεται στην Ιθάκη, που θα είναι μόνο η αρχή, στο διάγγελμά του από το νησί των επτανήσων με αναφορές στην Οδύσσεια.

Η αντιπολίτευση από την πλευρά της  αμφισβητεί τη σημασία της εξόδου από τα μνημόνια ενώ δεν συμμερίζεται το κλίμα που επικρατεί στις τάξεις της κυβέρνησης. Δήλωση για το θέμα έκανε στη ΔΕΛΤΑ Τηλεόραση ο Βουλευτής Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Γιαννακίδης, που άσκησε κριτική στην αντιπολίτευση και ειδικά στη Νέα Δημοκρατία.

Για μια έξοδο “με μεγάλη σημασία που αναγνωρίζουν όλοι στην Ευρώπη εκτός από τη Νέα Δημοκρατία” έκανε λόγο στη δήλωσή του.  Όπως σημείωσε, η έξοδος από τα μνημόνια εξασφαλίζει αυτονομία στις κυβερνήσεις του μέλλοντος ενώ, σε συνδυασμό με τη συμφωνία για το χρέος, η χώρα μπορεί να σχεδιάσει την επόμενη μέρα αλλά και να αποφύγει τις παθογένειες που οδήγησαν στην κρίση είπε κατηγορώντας όσους επιχειρούν να υποβαθμίσουν τη σημασία της ημέρας Αιχμές για τη στάση της Ν.Δ. που έκανε λόγο για

Παράλληλα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ περιγράφει το τοπίο της επόμενης μέρας και απαντά στην κριτική που δέχεται η κυβέρνηση για συνέχιση της σκληρής επιτήρησης παρά τη λήξη των μνημονίων ενώ κάνει λόγο για ανάγκη να εκμεταλλευτεί η χώρα τα θετικά σημάδια στην οικονομία προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας και να αποκατασταθούν οι αδικίες.