Οργανωτική Επιτροπή με θέμα την προετοιμασία και την πυρασφάλεια ενόψει των Γιορτών Παλιάς Πόλης, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο Δήμο Ξάνθης με πρωτοβουλία του Κέντρου Πολιτισμού. 

Στη σύσκεψη υπήρξε μεγάλη συμμετοχή των συλλόγων, των κατοίκων της Παλιάς Πόλης αλλά και αρμόδιων υπηρεσιών, ιδιαίτερα των πολιτικών και υπηρεσιακών προϊσταμένων της Πολιτικής Προστασίας Δήμου και Περιφέρειας ενώ πριν τη συνάντηση το Κέντρο Πολιτισμού είχε διανείμει στους εμπλεκόμενους τις οδηγίες και τα έγγραφα της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας.

Όπως αναφέρθηκε από τον Πρόεδρο του Κέντρου Πολιτισμού, αντίστοιχες συσκέψεις και οδηγίες στην Οργανωτική Επιτροπή υπάρχουν κάθε χρόνο όμως φέτος, μετά την τραγωδία στο μάτι, τόσο οι υπηρεσίες, όσο και οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι με τις Γιορτές Παλιάς Πόλης είναι σε μεγαλύτερη εγρήγορση και προετοιμασία.

Άσκηση στον παραδοσιακό οικισμό

Εξάλλου, θα υπάρξει και νέα σύσκεψη μεταξύ Δήμου, Κέντρου Πολιτισμού, Πυροσβεστικής και Αστυνομίας για το συντονισμό αλλά και μικρής κλίμακας άσκηση στην Παλιά Πόλη για την εφαρμογή των σχεδίων που έχουν οι αρμόδιοι για την αντιμετώπιση [υρκαγιάς στον παραδοσιακό οικισμό, ειδικά στην περίοδο των Γιορτών.

Η προσοχή δεν αφορά μόνο τις Γιορτές Παλιάς Πόλης αλλά γενικότερα τους κινδύνους και μεγάλη έμφαση δίνεται και στο περιαστικό άλσος ή τις μικτές περιοχές δάσους και οικισμού ενώ ο Δήμος, όπως ανέφερε ο εντεταλμένος σύμβουλος Πάνος Ταρενίδης, θα προχωρήσει στον καθαρισμό τις επόμενες μέρες.

Τέλος, αρκετά ερωτήματα έχουν οι σύλλογοι για την εφαρμογή των οδηγιών που αναφέρει η Πυροσβεστική και με τις οποίες πρέπει να εναρμονιστούν ώστε να ενισχυθεί η πρόληψη και η προετοιμασία για πιθανή πυρκαγιά.