Νέος χώρος αναμονής για τα επείγοντα περιστατικά υπάρχει πλέον στο Νοσοκομείο της Ξάνθης ενώ σύντομα θα λειτουργούν απολύτως αυτόνομα.

Μιλώντας στη ΔΕΛΤΑ Τηλεόραση ο Διοικητής Αχιλλέας Γερόπουλος περιέγραψε με πολύ μελανά χρώματα το χώρο που υπήρχε και δεν πρόσφερε μια αξιοπρεπή αναμονή σε ασθενείς και συγγενείς και άφησε αιχμές για τις προηγούμενες διοικήσεις, λέγοντας ότι από την πρώτη στιγμή που είδε την κατάσταση μαζί με τους συνεργάτες του αποφάσισαν την αλλαγή.

Παράλληλα, όπως σημείωσε, η κτιριακή αλλαγή για την αυτονόμηση του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ολοκληρώνεται ενώ και από άποψη προσωπικού αναμένονται οι πρώτες προσλήψεις γιατρών αποκλειστικά για τα Επείγοντα, προκειμένου να προσφέρουν καλύτερες υπηρεσίες στο Τμήμα και να αποσυμφορήσουν τις Κλινικές.

Νέες προσλήψεις

Πιο αναλυτικά: στη διαδικασία ελέγχου των δικαιολογητικών βρίσκεται η πρόσληψη 12 νέων γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων που θα απασχοληθούν συντομα είτε στα Επείγοντα είτε στις Κλινικές του Νοσοκομείου Ξάνθης. Παράλληλα από την πλευρά του Νοσοκομείου γίνεται ο προγραμματισμός για άλλες 3 θέσεις μονίμων γιατρών και 3 επικουρικών για να καλύψουν ανάγκες του Νοσοκομείου.

Όπως αναφέρει ο Διοικητής Αχιλλέας Γερόπουλος, η λειτουργία του νοσοκομείου αποκαθίσταται σταδιακά όταν καλύπτονται τα κενά στις κλινικές και όλοι οι εργαζόμενοι και οι προμηθευτές πληρώνονται στην ώρα τους:

Άμεσα προσλαμβάνονται οι εξής ειδικότητες γιατρών:

6 θέσεις στα Επείγοντα
1 θέση Διευθυντή Παθολογικής
3 θέσεις Παθολογων
2 θέσεις Γενικών γιατρών.

Στον προγραμματισμό βρίσκεται επίσης η πρόσληψη των εξής ειδικοτήτων: 1 θέση ψυχιάτρου, 1 θέση παιδιάτρου, 2 επικουρικοί καρδιολόγοι με 3χρονη σύμβαση, 1 θέση αναισθησιολόγου ενώ ήδη έχει προσληφθεί άλλη μια αναισθησιολόγος.

Παράλληλα, το Νοσοκομείο αναμένει την ψήφιση του νέου νομοσχεδίου για τη σύσταση νέων οργανισμών στα Νοσοκομείου προκειμένου να συστήσει νέα τμήματα και να προσλάβει νέες ειδικότητες εργαζομένων.