Δηλώσεις για το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί με τα κουνούπια έκανε στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Ζαγναφέρης.

Υποστήριξε ότι όλα γίνονται με έναν προγραμματισμό και σε καμιά περίπτωση δεν υπήρξε ολιγωρία από πολιτική ή υπηρεσιακή πλευρά. Δήλωσε ότι η κατάσταση έχει καλυτερεύσει αλλά το βασικό πρόβλημα στην αντιμετώπιση είναι ο καιρός. “Όταν ραντίζουμε και μετά από λίγη ώρα έχουμε βροχή τότε ακυρώνεται η αποτελεσματική καταπολέμηση των κουνουπιών και η προσπάθεια ξεκινά από την αρχή” είπε.

Σε κάθε περίπτωση ζήτησε και την κοινωνική ευαισθησία αλλά και την ευαισθητοποίηση των πολιτών οι οποίοι πρέπει να ειδοποιούν τις υπηρεσίες όταν ανακαλύπτουν κάποια εστία μόλυνσης κουνουπιών και ο ίδιος προσωπικά δεσμεύεται ότι “μετά την καταγραφή της ενημέρωσης η υπηρεσία θα ανταποκριθεί σε λίγη ώρα, εντός της ημέρας και αυτό είναι καθολική δέσμευση” είπε καθώς υπάρχουν ανάλογες εντολές. Το τηλέφωνο που μπορούν να επικοινωνούν οι πολίτες είναι 25413 50169.

Ο Κ. Ζαγναφέρης έκανε γνωστό ότι κάθε πολίτης έχει τη δυνατότητα να επικοινωνήσει με την υπηρεσία και να προμηθευτεί υλικό για να ψεκάσει και ο ίδιος την αυλή του και το σπίτι του,  συμβάλλοντας στις ενέργειες καταπολέμησης των κουνουπιών από τους οργανωμένους φορείς.

Από το Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης