Ικανοποιημένοι δηλώνουν οι εργαζόμενοι στη ΣΕΚΑΠ μετά την πρώτη συνάντηση με τους νέους ιδιοκτήτες της εταιρίας.

Μετά την ομιλία του Βασίλη Βωβού στους εργαζόμενους την Τετάρτη στο εργοστάσιο και τη συνάντηση που είχαν τα δύο σωματεία με τα στελέχη του ομίλου Japan Tobaco, οι εντυπώσεις είναι θετικές.

Όπως σημειώνει σε δήλωσή του στη ΔΕΛΤΑ Τηλεόραση ο Πρόεδρος του ενός σωματείου Κώστας Γαβριηλίδης εγγυώνται τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας και τους εξήγησαν ότι η πολιτική της εταιρίας είναι φιλική για τους εργαζόμενους στους οποίους δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα.

Όπως γνωστοποιήθηκε και στους εργαζομένους, στις προθέσεις των νέων ιδιοκτητών είναι η επένδυση άμεσα 4 εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου η ΣΕΚΑΠ να εναρμονιστεί με όλες τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές.

Δεν τους απασχολεί το πρόστιμο

Παράλληλα, η υπόθεση του προστίμου για λαθρεμπορία που καταδιώκει την επιχείρηση από το παρελθόν και είχε δημιουργήσει πρόσφατα μείζον πολιτικό ζήτημα μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης δεν φαίνεται να απασχολεί τους νέους ιδιοκτήτες και φαντάζει αρκετά μικρό μπροστά στα δυσθεώρητα ποσά που ξοδεύτηκαν για την εξαγορά του ομίλου Σαββίδη.

Το εργοστάσιο το τελευταίο διάστημα λειτουργούσε σε οριακούς ρυθμούς εν αναμονή της ολοκλήρωσης της συμφωνίας ενώ με την αλλαγή σκυτάλης αναμένεται να ενταθεί η παραγωγή και η προώθηση των σημάτων της ΣΕΚΑΠ αλλά να προστεθούν και άλλα σήματα της JTI.