Τους εργαζόμενους στο εργοστάσιο της ΣΕΚΑΠ στη Ξάνθη επισκέφτηκε κλιμάκιο της JTI υπό τον κ. Βασίλη Βωβό, Πρόεδρο Ευρώπης της JTI και αποτελούμενο από τους κ.κ. Edoardo Voletti, Διευθύνοντα Σύμβουλο της JTI για την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα, Edwin Rosa, Αντιπρόεδρο Εργοστασίων JTI Δυτικής Ευρώπης & Αμερικής και Azhaiyp Kozhakhmetov, νέο επικεφαλής του εργοστασίου της ΣΕΚΑΠ.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς της ρωσικής καπνοβιομηχανίας DONSKOY TABAK και συνακόλουθα και της ελληνικής ΣΕΚΑΠ από τον ιαπωνικό Όμιλο Japan Tobacco Inc., o οποίος ανήκει κατά 33% στο Ιαπωνικό κράτος.

Στους εργαζόμενους μίλησε ο κ. Βωβός ο οποίος, μεταξύ άλλων, τόνισε:  «Επενδύουμε σήμερα στη ΣΕΚΑΠ ενδυναμώνοντας τη θέση μας στην ελληνική αγορά και αξιοποιούμε το εργοστάσιο σαν μια νέα παραγωγική βάση με σκοπό να προσδώσουμε νέα ενέργεια στις εμπορικές μας δραστηριότητες. Όλα αυτά με γνώμονα το συλλογικό συμφέρον και την ευημερία όλων των εργαζόμενων, της κοινωνίας της Ξάνθης και της ελληνικής οικονομίας. Τους επόμενους μήνες, θα επικεντρωθούμε στη συνέχιση της παραγωγής και την ομαλή ενσωμάτωση του εργοστασίου.» 

Όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της ομιλίας, πριν ακόμα ολοκληρωθεί η συμφωνία είχε ήδη εγκριθεί το πρώτο κονδύλι της τάξεως των 4 εκατ. δολαρίων για την εναρμόνιση της παραγωγικής μονάδας με τις εργοστασιακές προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο κ. Βωβός επεσήμανε επίσης: «Η JTI έχει αναπτύξει έναν ιδιαίτερο σύνδεσμο με τη Βόρεια Ελλάδα.  Εδώ και πολλές δεκαετίες αγοράζουμε παραδοσιακά από αυτήν την περιοχή τα υψηλής ποιότητας ελληνικά καπνά, για τα προϊόντα μας σε όλο τον κόσμο.  Σήμερα μάλιστα αγοράζουμε το 20% της συνολικής εγχώριας παραγωγής».

Ο κ. Βωβός κατέληξε λέγοντας: «Πρέπει να εργαστούμε όλοι μαζί, εργαζόμενοι και διοίκηση σαν ‘Μια Ομάδα’ όπου ο καθένας μας έχει ένα σημαντικό ρόλο να διαδραματίσει. Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στις δυνατότητες των Ελλήνων εργαζομένων όταν δουλεύουν ομαδικά και με φιλότιμο».


ΣΕΚΑΠ:  Διατήρηση εργοστασίου και θέσεων εργασίας μετά την εξαγορά από την JTI –  Επένδυση στο χαρτοφυλάκιο της ΣΕΚΑΠ μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς από την JTI

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση όλων των ρυθμιστικών εκκαθαρίσεων, από την 1η Αυγούστου 2018 η ΣΕΚΑΠ ΑΕ αποτελεί μέλος του ιαπωνικού Ομίλου Εταιρειών Japan Tobacco.

Η αγορά της ΣΕΚΑΠ συνιστά τμήμα της μεγάλης συμφωνίας – «πακέτο» για την εξαγορά της ‘μητρικής’ ρωσικής εταιρείας DONSKOY TABAK  στην οποία ανήκει η Συνεταιριστική Καπνοβιομηχανία Ελλάδος Α.Ε. (ΣΕΚΑΠ).  Όπως ανακοινώθηκε στις 16 Μαρτίου 2018 από την Japan Tobacco Inc. (JT) (TSE: 2914), η εταιρεία συμφώνησε στην εξαγορά των εταιρειών Donskoy Tabak (DT) ενισχύοντας έτσι περαιτέρω την πρώτη θέση που κατέχει στη Ρωσία, την 3η μεγαλύτερη αγορά προϊόντων καπνού στον κόσμο.  Στο πλαίσιο αυτής της συμφωνίας, ο Όμιλος Εταιρειών JT αποκτά παράλληλα και τα πλειοψηφικά μερίδια της ΣΕΚΑΠ.  Η συνολική αξία της συμφωνίας – «πακέτο» ανέρχεται στο 1,6 δις δολάρια.

Μέσω της εξαγοράς αυτής, η JTI ενισχύει τη 2η θέση της στην ελληνική αγορά με την προσθήκη ενός επιπλέον μεριδίου αγοράς της τάξεως του 3%, αγγίζοντας έτσι το 26% και καθίσταται η μόνη διεθνής εταιρεία παραγωγής συμβατικών προϊόντων καπνού στην Ελλάδα.

Η JTI είναι μια ευυπόληπτη και υπεύθυνη εταιρεία, με σταθερή δέσμευση στη δίκαιη μεταχείριση των εργαζομένων της.  Στόχος της εταιρείας είναι να διατηρήσει το εργοστάσιο της ΣΕΚΑΠ στην Ξάνθη, παρέχοντας θέσεις εργασίας στους ανθρώπους του και βελτιώνοντας την παραγωγική μονάδα, με οδηγό την ποιότητα και τις ανάγκες του καταναλωτή.  Η εταιρεία θα επικεντρωθεί στη συνέχιση της παραγωγικής δραστηριότητας και την ομαλή ενσωμάτωση της ΣΕΚΑΠ και των εργαζομένων της στα πρότυπα και τις επιχειρησιακές κατευθυντήριες γραμμές της JTI.

Ένα άλλο πολύ πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο της ΣΕΚΑΠ είναι τα εμπορικά σήματά της. Φέρουν μια μοναδική κληρονομιά που χτίστηκε με πάθος και σκληρή δουλειά σε βάθος χρόνου. Στόχος της JTI είναι να μεταφέρει νέα φορτία ενέργειας και να πραγματοποιήσει επενδύσεις στο χαρτοφυλάκιο της ΣΕΚΑΠ προκειμένου να κατακτήσει την επιτυχία που της αξίζει.

Αναφορικά με την απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας για το πρόστιμο των 44 εκατ. ευρώ η οποία εκκρεμεί, η JTI δηλώνει ότι σέβεται τις δικαστικές αποφάσεις.

Η εξαγορά της ΣΕΚΑΠ καταδεικνύει τη δέσμευση της JTI προς τη χώρα, συνεπή με την αδιάλειπτη παρουσία της σε αυτή εδώ και σχεδόν 40 χρόνια.

Ο Όμιλος Εταιρειών Japan Tobacco Inc.

Η Japan Tobacco Inc. είναι μια κορυφαία εταιρεία προϊόντων καπνού, η οποία ανήκει κατά 33% στο Ιαπωνικό Δημόσιο.  Με επιχειρήσεις σε περισσότερες από 130 χώρες και σχεδόν 60.000 εργαζόμενους ανά τον κόσμο, η εταιρεία κατασκευάζει και εμπορεύεται μερικές από τις γνωστότερες διεθνείς μάρκες τσιγάρων μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται τα Winston, Camel, MEVIUS και LD.  Ο Όμιλος Εταιρειών JT έχει δεσμευτεί να επενδύει στην ανάπτυξη Προϊόντων Μειωμένου Κινδύνου (ΠΜΚ*) και εμπορεύεται το Ploom TECH, ένα προϊόν ηλεκτρονικά θερμαινόμενου καπνού, καθώς και διάφορα προϊόντα ηλεκτρονικών τσιγάρων με το σήμα Logic. O Όμιλος JT έχει επίσης παρουσία στην αγορά των φαρμακευτικών προϊόντων καθώς και των επεξεργασμένων τροφίμων. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση:  https://www.jt.com/.

Η Japan Tobacco International

Η Japan Tobacco International (JTI) είναι μέλος του Ομίλου Εταιρειών Japan Tobacco Inc. και αποτελεί μια κορυφαία εταιρεία καπνικών προϊόντων σε διεθνές επίπεδο. Η διεθνής προοπτική της εταιρείας, κάνει τους ανθρώπους της δυναμικούς και δημιουργικούς, ενώ χάρη στην ασιατική κληρονομιά της, λειτουργεί με ακρίβεια, εστιάζει στην ποιότητα και στον σχεδιασμό μακράς πνοής.

Είναι ο κάτοχος παγκοσμίως του Winston, της δεύτερης μάρκας τσιγάρων στον κόσμο, καθώς και του Camel εκτός ΗΠΑ. Στα διεθνή εμπορικά σήματα της εταιρείας συγκαταλέγονται τα Mevius και LD.  Με τη διεθνώς αναγνωρισμένη μάρκα Logic, η JTI κατέχει μεγάλο μερίδιο στην αγορά των ηλεκτρονικών τσιγάρων, ενώ είναι παρούσα και στην κατηγορία των προϊόντων ηλεκτρονικά θερμαινόμενου καπνού με το Ploom από το 2011.

Από την ίδρυση της εταιρείας το 1999, η JTI έχει συνεχή ανοδική πορεία.  Το 2017 κλείνει 19 συνεχή χρόνια κερδοφόρας ανάπτυξης.  Με έδρα στη Γενεύη της Ελβετίας, η JTI απασχολεί 40.000 εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο και το 2018 πιστοποιήθηκε για 4η συνεχή χρονιά ως Κορυφαίος Εργοδότης Παγκόσμια.

Με στόχο τη διαρκή βελτίωση της επιχειρηματικής της βιωσιμότητας, η JTI έχει δεσμευτεί να είναι μια υπεύθυνη εταιρεία σε όλους τους τομείς που δραστηριοποιείται.

Η βιωσιμότητα της JTI σε αριθμούς για το 2017:

  • 8% μείωση στην κατανάλωση ενέργειας
  • 15% μείωση στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα
  • 6% μείωση στην κατανάλωση νερού
  • 24% μείωση στα παραγόμενα απόβλητα

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.jt.com/

Η JT International Hellas

Η JTI έχει παρουσία στην ελληνική αγορά εδώ και σχεδόν 40 χρόνια.  Η JTI Hellas είναι σήμερα η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία προϊόντων καπνού στην Ελλάδα, με τα εμπορικά σήματα Winston, Camel και Old Holborn, καθώς και το ηλεκτρονικό τσιγάρο Logic.  Η JTI Hellas έχει την ευθύνη των αγορών της Ελλάδας, της Κύπρου και της Μάλτας, ενώ απασχολεί περισσότερους από 100 εργαζόμενους.  Οι επιχειρηματικές δραστηριότητες της JTI στην Ελλάδα συνεισφέρουν το 1,5% των συνολικών φορολογικών εσόδων της χώρας (το 2017 συνεισέφερε στα κρατικά ταμεία 642 εκατομμύρια ευρώ από ΕΦΚ και ΦΠΑ καπνού) και συμβάλλει στον ελληνικό καπνικό κλάδο, ο οποίος παρέχει πόρους σε περισσότερες από 50.000 οικογένειες, ενώ στηρίζει και την τοπική οικονομία καθώς αγοράζει το 20% της συνολικής εγχώριας παραγωγής καπνού.  Μεταξύ των εταιρειών που πιστοποιήθηκαν το 2018 στην Ελλάδα, η JTI Hellas αναγνωρίστηκε ως ο Νο.1 «Κορυφαίος Εργοδότης», ενώ το 2017 διακρίθηκε ως μία από τις 25 πολυεθνικές επιχειρήσεις με το «Καλύτερο Εργασιακό Περιβάλλον στην Ευρώπη». Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση:  https://www.jti.com/

Προγράμματα Κοινωνικής Επένδυσης της JTI Hellas

Στην Ελλάδα, η JTI υλοποιεί προγράμματα επένδυσης στην κοινωνία που αφορούν στην πολιτιστική κληρονομιά, τον αγροτικό τομέα και δράσεις για τη στήριξη ευάλωτων κοινωνικά ομάδων.

Η στρατηγική της προσέγγιση εστιάζει στην ανάπτυξη μακροχρόνιων συνεργιών, τη συνεργασία μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και έχει ως επίκεντρο την αντιμετώπιση κοινωνικών ζητημάτων

  • Δημιουργία συγκροτήματος 19 προκατασκευασμένων οικίσκων συνολικής έκτασης 700τμ για τη στέγαση του Γηροκομείου Ληξουρίου μετά τις ζημιές που υπέστη το ιστορικό κτίριο του γηροκομείου από το σεισμό του Ιανουαρίου 2014. Μετά την επισκευή του κτιρίου και επαναφορά του γηροκομείου στις εγκαταστάσεις του, το συγκρότημα των προκατασκευασμένων οικίσκων θα παραμείνει στο Ληξούρι για την κάλυψη αναγκών της τοπικής κοινωνίας.
  • Ανάπλαση του κήπου στο αίθριο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου Αθηνών και ανάληψη ευθύνης τριετούς συντήρησης και ανανέωσης των φυτολογικών συλλογών του ανά εποχή, μέχρι και το 2019.
  • Στήριξη της ψηφιοποίησης και τεκμηρίωσης του Ιστορικού Αρχείου Πρωτοκόλλου (1837-1953) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και ανάδειξή του μέσω της νέας ψηφιακής πλατφόρμας Pergamos του Πανεπιστημίου (2016-2017), προσβάσιμης τόσο από την παγκόσμια ακαδημαϊκή κοινότητα, όσο και από το ευρύ κοινό
  • Συνεργασία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης για την υποστήριξη της διεξαγωγής Μελέτης Αξιοποίησης των Υδατικών Πόρων με απώτερο στόχο την αύξηση της γεωργικής και κτηνοτροφικής παραγωγής στον Δήμο Μύκης, έναν ορεινό και αγροτικά μειονεκτικό δήμο της Περιφέρειας Ξάνθης (2016-2017). Την υλοποίηση των έργων υποδομής θα αναλάβει ο δήμος μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ. Τον Μάιο του 2017, η JTI τιμήθηκε από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης με το Μετάλλιο του Πανεπιστημίου «Δημόκριτος»
  • Εθελοντικές δράσεις των εργαζομένων της JTI σε συνεργασία με φορείς και οργανώσεις που μεριμνούν για τη στήριξη ευάλωτων κοινωνικά ομάδων
  • Τιμώντας τις ρίζες της, η JTI υποστηρίζει πολιτιστικές δράσεις ανάδειξης του ιαπωνικού πολιτισμού, προσβάσιμες από όλους τους πολίτες
JTI H infographics EN GR for digital media