Αυτό το Σάββατο έρχεται ο πιο πρωτότυπος και καλοκαιρινός αγώνας της χώρας μας!

Τρεις διαδρομές 5,10 και 28 χιλιομέτρων πλάι στο κύμα. Φέτος, οι συμμετέχοντες θα τρέξουν βράδυ, με το φως της πανσελήνου. Οι  συνθήκες θα ευνοήσουν τους δρομείς, καθώς τη νύχτα η θερμοκρασία πέφτει, η θάλασσα “τραβιέται” και το τερέν γίνεται πιο σταθερό.

Η επιλογή της ημερομηνίας και της ώρας, σε συνδυασμό με την άρτια διοργάνωση και το φυσικό περιβάλλον της περιοχής θα δώσουν την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να βιώσουν μία μοναδική εμπειρία. Το τρέξιμο στην ερημική παραλία Αβδήρων – Κεραμωτής, τα περάσματα γλυκού νερού, οι εκβολές του Νέστου και το παραποτάμιο δάσος συνθέτουν ένα απόκοσμο και συνάμα εκπληκτικό τοπίο. Τα «κύματα» της φύσης θα είναι έντονα για όποιον αφεθεί να τα νιώσει!

Η διοργάνωση εκτός από το αθλητικό της περιεχόμενο επικοινωνεί ένα σημαντικό μήνυμα “Τρέχουμε για καθαρές παραλίες” .  Η παρέα του WAVE running σε συνεργασία με το Δίκτυο Μεσόγειος SOS οργανώνει καθαρισμούς των ακτών, καταγράφοντας την προέλευση των απορριμμάτων, ώστε τα αποτελέσματα να αξιοποιηθούν από ερευνητικούς φορείς.

H διοργάνωση ως στήριξη προς τους πληγέντες των πυρόπληκτων περιοχών θα προχωρήσει σε αιμοδοσία, θα συγκεντρώσει φαρμακευτικά υλικά την ημέρα του αγώνα (Γραμματεία: Κεραμωτή, 16.30 – 20.30).

Το WAVE running  υλοποιείται σε συνεργασία με τον Δήμο Αβδήρων, έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Έδρας UNESCO Con-E-Ect και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού ( ΕΟΤ). Τη δράση στηρίζουν το Δίκτυο  Μεσόγειος SOS, η Περιφέρεια ΑΜ-Θ, ο Φορέας Διαχείρισης Νέστου, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, ο Δήμος Νέστου, ο Λιμενικός σταθμός Κεραμωτής και η Λέσχη Τετρακίνητων Οχημάτων Ξάνθης.

Στους τρεις αγώνες προσφέρονται οι παρακάτω παροχές:

-Αθλητική μπλούζα
-Μετάλλιο
-Ηλεκτρονική χρονομέτρηση
-Ατομικό γεύμα
-Μπύρα
-Φωτογραφίες

Περιγραφή αγώνων

28km – Απαιτητικός και ξεχωριστός

Αφετηρία:        Αρχαία Άβδηρα
Τερματισμός:   Κεραμωτή 

 

Ένας αγώνας που απαιτεί προπόνηση στην άμμο, ιδίως αν επιθυμείτε να τερματίσετε με γυμνό πόδι.

Ξεκινώντας από τη γενέτειρα του Δημόκριτου και του Πρωταγόρα θα έχετε την ευκαιρία να διανύσετε μια υπέροχη διαδρομή 28km στο Εθνικό Πάρκο Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης. Υπάρχουν 6 σταθμοί υποστήριξης  (2km, 7km, 10km, 14km, 18km, 23km).  Οι σταθμοί στο 14ο, 18οkm και στο 23οkm  θα είναι ταυτόχρονα και σταθμοί τροφοδοσίας  με  ισοτονικά, μπάρες δημητριακών, μπανάνες, καρπούζι, κέικ, ξηρούς καρπούς, πατατάκια. Θα υπάρχει η δυνατότητα μεταφοράς  ρουχισμού  και υποδημάτων  των αθλητών  από την αφετηρία προς τον τερματισμό. Για όσους αθλητές επιθυμούν να αλλάξουν ρούχα ή υποδήματα κατά την διάρκεια του αγώνα θα δίνεται η δυνατότητα μεταφοράς  του εξοπλισμού τους στον  τέταρτο σταθμό (14km).
Δηλαδή η διοργάνωση αναλαμβάνει την μεταφορά ενός  σακιδίου στον τερματισμό και  ενός ακόμη στο 14ο km.
Θα υπάρχει χρονικό όριο στο  14ο km :  2:45’
Συνολικό χρονικό όριο: 5 ώρες

10km – Μια δυνατή γεύση από τον αγώνα των 28km
Αφετηρία – Τερματισμός: Κεραμωτή 

 Απολαυστικός και ξεχωριστός , μέτριας δυσκολίας αγώνας. Αποτελεί μέρος της διαδρομής των 28km.
Με σταθερό ρυθμό και σωστή κατανομή των δυνάμεων θα τρέξετε έναν ευχάριστο αγώνα!

Θα υπάρχουν 3 σταθμοί υποστήριξης (2,5km, 5km, 7,5km ). Ο σταθμός στο 5οkm θα είναι ταυτόχρονα  και σταθμός τροφοδοσίας με ισοτονικά, μπάρες δημητριακών, μπανάνες, καρπούζι, κέικ, ξηρούς καρπούς, πατατάκια.
Χρονικό όριο: 2 ώρες
5km – Ένας αγώνας για όλους
Αφετηρία – Τερματισμός:  Κεραμωτή 

 Αγώνας δρόμου ιδανικός για κάθε επίπεδο αθλητή. Κατάλληλος για αρχάριους δρομείς ή για δρομείς που επιθυμούν να δοκιμάσουν το τρέξιμο στην άμμο.
Θα υπάρχει 1 σταθμός υποστήριξης στα 2,5km.

Τη διοργάνωση στηρίζουν οι παρακάτω εταιρίες και τοπικές επιχειρήσεις:

Χορηγοί

Vibram by Gruppo Pagouna  , Groupama Ασφαλιστική , ROUTE maps , Γρηγόρης Μικρογεύματα

Βασικοί Υποστηρικτές 

Ηλιακό Μικροζυθοποιείο Ξάνθης , Βίκος , Ecopacking , Army market , Ρούσσος επιγραφές

  Υποστηρικτές

 Ξάνθη:  Ζαχαροπλαστείο Παπαπαρασκευά ,Μπαχάμες Αναψυκτήριο , Café Μεράκι, CaffeineΖαχαροπλαστείο «Το Κάτι Άλλο» , Espressonist , Copy Services , MAXI COLOR , Pet Academy, Επεξεργασία Ξύλου Πανταζίδης

 

Καβάλα – Χρυσούπολη- Κεραμωτή :  Καφεκοπτείο Kafetopio , Πιτσαρία Καλύβα , Ξενοδοχείο Orange House, Πρατήριο υγρών καυσίμων AEGEAN , Sinioris Sea Food

 

 Χρήσιμα links

 

Test run 28km : http://www.waverunning.gr/news/107/6/test-run—28km.html

Αναλυτικό πρόγραμμα:  http://www.waverunning.gr/articles/27/programma-2018.html

Videos : http://www.waverunning.gr/videos_list/33/video.html

FB page: https://www.facebook.com/WAVErunningRace/