Με ένα διαφορετικό και ουσιαστικό τρόπο επέλεξαν οι φαρμακοποιοί της Ξάνθης να συνδράμουν το κύμα συμπαράστασης για τους πυρόπληκτους της Ατττικής. 

Όπως σημειώνουν, η προσέλευση πολιτών στα φαρμακεία για να αγοράσουν σκευάσματα και να τα αποστείλουν στην Αττική είναι μεγάλη, πλην όμως τους ενημερώνουν ότι όλες οι ανάγκες είναι καλυμμένες στον απόλυτο βαθμό.

Μετά από σχετικές συζητήσεις οι φαρμακοποιοί μέσω του συνεταιρισμού τους αποφάσισαν να δωρίσουν ένα ποσό της τάξεως των 10.000 ευρώ. Αντίστοιχα ποσά αναμένεται να καταβάλλουν και οι γύρω νομοί.

Το ποσό θα συλλέξουν θα δοθεί για την κατασκευή μιας παιδικής χαράς σε μια πυρόπληκτη περιοχή ή για την κατασκευή κάποιων ΠΡΟΚΑΤ κατοικιών σε οικογένειες που έμειναν χωρίς στέγη, η οποία ήταν η κύρια και μοναδική κατοικία τους.

Με τον εναλλακτικό αυτό τρόπο, θεωρούν ότι η βοήθειά τους θα είναι αποτελεσματική και στοχευμένη.

Καλυμμένες οι ανάγκες των πυρόπληκτων

Πάντως, όπως γίνεται σαφές παρά το τεράστιο κύμα συμπαράστασης σε όλη τη χώρα, δεν υπάρχει πλέον ανάγκη για κάποια βοήθεια στους πυρόπληκτους ενώ όπως αναφέρθηκε και από αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες, το κράτος μπορεί να καλύψει κάθε ανάγκη, όμως η προσφορά των απλών πολιτών, φορέων αλλά και ξένων κυβερνήσεων είναι μεγάλο και για αυτό υπάρχει ο σχετικός συντονισμός καθώς και ο ειδικός λογαριασμός που έχει ανοίξει.