Επιχείρηση εντοπισμού των οδηγών που αναπτύσσουν μεγάλη ταχύτητα στη Λεωφόρο Στρατού φαίνεται ότι έχει ξεκινήσει η Τροχαία της Ξάνθης. 

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ, τις τελευταίες μέρες πληρώματα της Τροχαίας Ξάνθης ελέγχουν με ραντάρ την ταχύτητα των οχημάτων στο γνωστό δρόμο και βεβαιώνουν τις υπερβάσεις του ορίου ταχύτητας.

Η επιλογή του δρόμου δεν είναι τυχαία καθώς στη Λεωφόρο Στρατού καταγράφονται διαρκώς ατυχήματα με κυριότερη αιτία τη μεγάλη ταχύτητα που αναπτύσσουν τα οχήματα. Πρόκειται για δρόμο εντός της πόλης με χαμηλό όριο, όμως αρκετοί είναι αυτοί που το υπερβαίνουν συστηματικά.

Ανακούφιση στους κατοίκους

Η επιλογή αυτή ττη τροχαίας, που φαίνεται να έχει αποτρεπτικό χαρακτήρα, γίνεται δεκτή με μεγάλη ικανοποίηση, ιδιαίτερα από τους μόνιμους κατοίκους του δρόμου. Άλλωστε εκτός από τα ατυχήματα και τους κίνδύνους, η περιοχή εντοπίζει προβλήματα τόσο από το θόρυβο που προκαλείται τις ώρες κοινής ησυχίας όσο και από την κίνηση των πεζών που είναι συχνά αδύνατη αφού κανείς οδηγός δεν σέβεται τις διαβάσεις.