Mε την εθελοντική αιμοδοσία την Πέμπτη και την Κυριακή, οι φορείς της Ξάνθης κλιμακώνουν την προσπάθειά τους για βοήθεια των πληγέντων στην Αττική. 

” Στις δύσκολες αυτές ώρες μπορούμε να συνεισφέρουμε όλοι! Οι εγκαυματίες
έχουν την ανάγκη αίματος και παραγώγων του, σε μια εποχή με μειωμένα αποθέματα
λόγω καλοκαιριού. Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να δώσουν αίμα, στην Εθελοντική
Αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Ιουλίου από τις 9:00 έως
14:30 στην αίθουσα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ξάνθης.” αναφέρει η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης. Νωρίτερα, την Πέμπτη τις ίδιες ώρες καλεί σε αιμοδοσία ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ξάνθης.

Παράλληλα, διάφοροι φορείς, οργανώσεις και κόμματα εκφράζουν συμπαράσταση και συλλέγουν βοήθεια για τους πυρόπληκτους της Αττικής, σε ένα κύμα αλληλεγγύης που επικρατεί σε όλη τη χώρα.

Περιφέρεια ΑΜΘ

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης εκφράζει τη βαθιά οδύνη της για τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν την Αττική. Δείχνοντας έμπρακτα τη συμπαράστασή της προς τους πληγέντες και συμμετέχοντας στην πανελλαδική προσπάθεια στήριξής τους, η
Περιφέρεια ΑΜΘ διαθέτει το ποσό των 50.000 ευρώ για την κάλυψη των άμεσων και επειγουσών αναγκών.
Καλεί επίσης όσους επιθυμούν να συνδράμουν, να προσέλθουν στα κατά τόπους γραφεία των Διευθύνσεων Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας των πέντε Περιφερειακών Ενοτήτων όπου μπορούν να προσφέρουν:

 Τρόφιμα μακράς διαρκείας (κονσέρβες, μπισκότα, κριτσίνια,
φρυγανιές, μακαρόνια, γάλατα εβαπορέ).
 Εμφιαλωμένα νερά και χυμούς.
 Είδη καθαριότητας (πετσέτες, μωρομάντηλα, σερβιέτες, πάνες
μωρών, σαμπουάν και σαπούνια).
 Φαρμακευτικά είδη πρώτης ανάγκης κ.α.

Υπεύθυνος για την συγκέντρωση στην ΠΕ Ξάνθης:
Λάμπρος Τσούργιαννης, Διεύθυνση: Πλατεία Διοικητηρίου 1, Ξάνθη
τηλ. 2541350130/259

ΝΟΔΕ Ξάνθης

Η πατρίδα μας βιώνει μια ανείπωτη εθνική τραγωδία. Οι λέξεις είναι ανίκανες να
περιγράψουν την βαθύτατη θλίψη όλων μας, για την ολοκληρωτική καταστροφή που
έπληξε το Νομό Αττικής και την απώλεια της ζωής δεκάδων συνανθρώπων μας.
Ως ελάχιστη πράξη συμπαράστασης και ανακούφισης των πυρόπληκτων, λαμβάνοντας
υπόψιν και τις οδηγίες των αρμοδίων οργάνων για την αντιμετώπιση της κρίσης, η
Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή Νέας Δημοκρατίας Ξάνθης, καλεί τα μέλη της, να
συμμετέχουν στις αιμοδοσίες που διοργανώνονται από το Σύλλογο Εθελοντών
Αιμοδοτών Νομού Ξάνθης «Η Αγάπη», την Πέμπτη 26-07-2018 και την Κυριακή 29-07-
2018 στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης από τις 9:00 έως και τις 14:30, προκειμένου να
συλλεχθεί ικανή ποσότητα αίματος και παραγώγων αυτού, για τα παιδιά και όσους
νοσηλεύονται αυτές τις δύσκολες ώρες στην Αττική.
Τώρα είναι η ώρα για ενότητα και αλληλεγγύη. Ας αναλογιστούμε μόνο σιωπηλά ότι
κάτι πρέπει να αλλάξει και ότι πρέπει επιτέλους να περάσουμε από τα εύκολα λόγια
στα δύσκολα έργα.

ΕΛΜΕ Ξάνθης

Η ΕΛΜΕ Ξάνθης εκφράζει τα συλλυπητήριά της στις οικογένειες των συνανθρώπων μας που έχασαν τη ζωή τους από την καταστροφική πυρκαγιά που έπληξε περιοχές της Δυτικής και Ανατολικής Αττικής.

Καλούμε τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους να δείξουμε τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας, στους τραυματίες και στους πληγέντες των πυρόπληκτων περιοχών με όποιο τρόπο μπορεί η καθεμιά και ο καθένας: καταθέτοντας στους επίσημους λογαριασμούς, δίνοντας αίμα ή προσφέροντας είδη πρώτης ανάγκης. 

Ταυτόχρονα απαιτούμε από τις αρχές, αφού παρέχουν όλη τη βοήθεια που χρειάζονται οι άνθρωποι που επλήγησαν, να φροντίσουν:

– Για τον σχεδιασμό των ενεργειών και την απόκτηση όλων εκείνων των μέσων που χρειάζονται για την αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων έκτακτης ανάγκης όπως επίσης και για την πυροπροστασία της χώρας. 

– Για την προστασία και την αναδημιουργία της δασικής έκτασης, με επιστημονικά αποδεκτό τρόπο, χωρίς να επιτραπεί καμία άλλη χρήση του καμένου δασικού χώρου.

ΠΑΜΕ Ξάνθης

Το ΠΑΜΕ εκφράζει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους, οι οποίοι λεπτό με το λεπτό αυξάνονται συνεχώς, τη συμπαράστασή του στους τραυματίες και τους πυροπαθείς.

 Παρά τις τιτάνιες προσπάθειες των πυροσβεστών αλλά και εθελοντών που ρίχτηκαν στη μάχη της φωτιάς και των απεγκλωβισμών, έρχεται στην επιφάνεια η ανυπαρξία κεντρικού σχεδιασμού, συντονισμού, η σταθερή έλλειψη μέτρων αντιπυρικής προστασίας και δασοπυρόσβεσης. Είναι παράγοντες που έχουν επισημανθεί από το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα με ιδιαίτερα έντονο τρόπο και κατ’ επανάληψη το προηγούμενο διάστημα, ως προτεραιότητα για τη ζωή του εργαζόμενου λαού και δυστυχώς σήμερα η απουσία τους συμβάλλει καθοριστικά ώστε να μετράμε ανθρώπινες ζωές, σε μια ασύλληπτη τραγωδία.

 Η κυβέρνηση άμεσα να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να ικανοποιηθούν οι πρώτες ανάγκες όσων έχουν πληγεί.

 Το ΠΑΜΕ θα τοποθετηθεί άμεσα για την ανάδειξη των αιτιών και των ευθυνών, για την ανακούφιση των πληγέντων.

 Αυτή τη στιγμή προέχει η βοήθεια, η οργάνωση της ουσιαστικής και άμεσης αλληλεγγύης. Το ΠΑΜΕ καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να οργανώσουν άμεσα την έμπρακτη αλληλεγγύη τους, στους κατοίκους και στους πληγέντες των πυρόπληκτων περιοχών, να συνεισφέρουν και να συνδράμουν με κάθε τρόπο πλάι στις δυνάμεις κατάσβεσης των πυρκαγιών.

ΟΔΙΑΚ Ξάνθης

Ύστερα από τις τραγικές πυρκαγιές που έπληξαν την Ανατολική Αττική, η Ομάδα Διάσωσης & Διαχείρισης Ανθρωπιστικών Κρίσεων (ΟΔΙΑΚ), συγκεντρώνει φάρμακα (betadine, γάζες απλές, αντιβιοτικές γάζες fucidine, pulvo, φυσιολογικούς ορούς και ελαστικούς επιδέσμους), προκειμένου να σταλούν άμεσα στις Υγειονομικές Υπηρεσίες στις πληγείσες περιοχές.

Συγκέντρωση των υλικών από Τετάρτη 25 Ιουλίου έως και Παρασκευή 3 Αυγούστου στο γραφείο της ΟΔΙΑΚ, Μπρωκούμη 30 1ος όροφος (πάνω από το κατάστημα Cosmoprosfores).

Ώρες: πρωί 11:00-13:00 και απόγευμα 19:00-21:00

Τηλ γραμματείας: 6940746304