Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 6 το απόγευμα της Δευτέρας σε πευκοδάσος, βορειοανατολικά της Λευκίμης και βορειοδυτικά του Προβατώνα του δήμου Σουφλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η φωτιά εκδηλώθηκε από κεραυνό στη διάρκεια ξηρής καταιγίδας και έχουν καεί περίπου 200 στρέμματα πευκοδάσους.

Στο σημείο επιχείρησαν ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, απ’ όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, μέχρι να τεθεί υπό έλεγχο και να οριοθετηθεί. Η Πυροσβεστική επιχειρεί στην περίμετρο της φωτιάς και επιχειρεί να αποτρέψει τις αναζοπυρώσεις.

Στο μεταξύ είχε ζητηθεί και η συνδρομή της περιφερειακής ενότητας Έβρου, με μηχανήματα προωθητές γαιών και μπουλντόζες, ώστε να επιτευχθεί η πρόσβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων, δεδομένου ότι η φωτιά μαίνεται σε δυσπρόσιτη περιοχή.

Σημειώνεται ότι το πυροσβεστικό ελικόπτερο, που από τις 15 Ιουλίου έχει ως βάση το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης, από νωρίς το πρωί μετέβη στην Αττική για να συνδράμει στην κατάσβεση των εκεί εν εξελίξει πύρινων μετώπων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ