Τη έκτακτη σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης ζητούν με επιστολή τους οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, πλην του Γιώργου Κολλάρου και του Στέλιου Γουναρίδη, 2 συμπολιτευόμενοι και 2 ανεξάρτητοι, με μοναδικό θέμα την επίθεση που δέχτηκε την Κυριακή ο επικεφαλής της Κοινωνίας Δημοτών Μανώλης Φανουράκης. 

Σύμφωνα με το Νίκο Ανταμπούφη που είχε την πρωτοβουλία, η επιστολή κατατέθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στο Γραφείο του Δημοτικού Συμβουλίου και αναφέρει ότι σε περίπτωση που προγραμματιστεί τακτική συνεδρίαση, ζητείται το θέμα να συζητηθεί προ ημερησίας διάταξης.

Την επιστολή υπογράφουν οι “διαφωνούντες” Χρήστος Μούρκας και Αλέκος Κυριακίδης από την πλειοψηφία, Ειρήνη Χαριτωνίδου, Αχμέτ Καρά, Μιχάλης Ρεκάρης, Γιώργος Μυλωνάς, Τζενάν Τσαρεκτσή (Κοινωνία Δημοτών), Σιαμπάν Μπαντάκ, Γιάννης Τσεγγελίδης Μπεκίρογλου Σουά (Συμμετέχω), Σωτήρης Τσιακίρογλου (Ενωτική Πρωτοβουλία), Ιπποκράτης Καμαρίδης, Χρύσα Δημούδη (Νέα Εποχή), Νίκος Ανταμπούφης (Πολίτες για την Ξάνθη), και οι ανεξάρτητοι Ειρήνη Πυρνάρη και Μανώλης Τσέπελης.

Ζητούν να εκφραστεί η ομόθυμη καταδίκη και η ενιαία στάση όλου του δημοτικού συμβουλίου απέναντι στο νοσηρό φαινόμενο που καταγράφηκε σε βάρος του Μ. Φανουράκη, να απομονωθούν και να απομονωθούν αυτές οι πρακτικές, στον πιο επίσημο τόνο από το Δημοτικό Συμβούλιο.