Εξιτήριο πήρε από το Νοσοκομείο την Τετάρτη, μετά από τρεις μέρες νοσηλείας, ο Μανώλης Φανουράκης, μετά την επίθεση που δέχτηκε από το Λ. Ηλιάδη.  

Σύμφωνα με δήλωση του δικηγόρου του  Θανάση Ξυνίδη στη ΔΕΛΤΑ Τηλεόραση, η πλευρά της πολιτικής αγωγής ζήτησε να κινηθεί η προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να προσκομιστεί οπτικό υλικό από την επίθεση. Σύμφωνα με την πλευρά του θύματος, ο δράστης δεν σταμάτησε μετά την βιαιοπραγία αλλά συνέχισε το επεισόδιο και ως εκ τούτου , ζήτησε να προσκομιστεί το οπτικό υλικό από το κατάστημα ΟΠΑΠ όπου εκτυλίχθηκε το επεισόδιο.

Παράλληλα θέλησε να έχει τις ιατρικές γνωματεύσεις αφού θα έχει ολοκληρωθεί η νοσηλεία του θύματος, καθώς κρίνει ότι από αυτές θα προκύψει ότι δεν προκειται για ελαφρά σωματική βλάβη αλλά για βαριά, ενδεχομένως και επικίνδυνη, άρα για βαρύτερο αδίκημα.

Απειλητικό τηλεφώνημα σε Φανουράκη

Παράλληλα η πλευρά Φανουράκη υποστηρίζει ότι το βράδυ της Τρίτης και ενώ ήταν στο Νοσοκομείο δέχθηκε απειλητικό τηλεφώνημα από απόρρητο αριθμό. Ο άγνωστος συνομιλητής φέρεται να του είπε ότι «αυτό δεν ήταν τίποτε» και έκλεισε το τηλέφωνο. Το περιστατικό αυτό ενδεχομένως να αποτελέσει αντικείμενο ξεχωριστής μήνυσης κατ΄αγνώστου εφόσον δεν είναι γνωστή η ταυτότητα του δράστη της απειλής.

Συνειδητή επιλογή η επίθεση – Είχαν προηγηθεί

Πέρα από το δικονομικό θέμα όμως ο Θανάσης Ξυνίδης, μέλος και επικεφαλής και ο ίδιος  μέχρι πέρυσι της παράταξης Κοινωνία  Δημοτών, υποστηρίζει ότι αντίστοιχα φαινόμενα είχαν εμφανιστεί στην προεκλογική περίοδο και ότι στο δημοτικό συμβούλιο καταγράφηκαν απειλές από τον Αντιδήμαρχο προς τους συμβούλους της αντιπολίτευσης. Σύμφωνα με το Θ. Ξυνίδη,  η επίθεση είναι μια συνειδητή επιλογή, όπως και ο χώρος στην κεντρική πλατεία, προκειμένου «να δείξει τον τόνο των επικείμενων εκλογών και να αποτρέψει τους υγιείς πολίτες από την ενασχόληση με το Δήμο για την ανατροπή της δημοτικής αρχής»

Τέλος  Θανάσης Ξυνίδης επικρίνει το γεγονός ότι ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβούλιου δεν αντέδρασε άμεσα για να καταδικάσει την επίθεση ενός συμβούλου και ασκεί κριτική στους χειρισμούς και του Δημάρχου Χ. Δημαρχόπουλου. Σύμφωνα με την άποψή τουο Δήμαρχος  δεν έχει καταδικάσει επί της ουσίας τον ηθικό αυτουργό της επίθεσης και εφόσον δεν έχει απομακρύνει το συνεργάτη του, τον συγκαλύπτει. Παράλληλα, θεωρεί ότι με τα σχόλια και στη συμπεριφορά του στα κοινωνικά δίκτυα επικροτεί την επίθεση και αυτού τους είδους τις πρακτικές