Από πολλούς χώρους προήλθαν οι αντιδράσεις για την επίθεση που σημειώθηκε την Κυριακή σε βάρος του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Ξάνθης.

Τα πιο γρήγορα αντανακλαστικά φαίνεται ότι είχε ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ που εξέδωσε νωρίς το πρωί ανακοίνωση καταδίκης ενώ ζήτησε την απομάκρυνση του Αντιδημάρχου. Ακολούθησε το τοπικό ΠΑΣΟΚ αλλά και η ΝΟΔΕ Ξάνθης λίγο αργότερα.

Εν τω μεταξύ με ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος καταδίκασε την επίθεση και ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στον Μ.Φανουράκη, ενώ προηγουμένως αποφασίστηκε μετά από αρκετές διαβουλεύσεις να στηρίξει τον Αντιδήμαρχο Θ. Ηλιάδη και να μη τον απομακρύνει. Αυτό επεσήμανε και η ανακοίνωση της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης που κατηγορεί το Δήμαρχο για συγκάλυψη των πολιτικών ευθυνών.

Αντιδράσεις είχαμε στα κοινωνικά δίκτυα από μεμονωμένα πρόσωπα όπως ο Σάββας Μελισσόπουλος αλλά και από τη δημοτική σύμβουλο Ειρήνη Χαριτωνίδου της αντιπολίτευσης, που αναπληρώνει τον επικεφαλής όσο βρίσκεται σε ανάρρωση. Από την πλευρά του ο Κώστας Τριανταφυλλίδης, από την παράταξη της δημοτικής αρχής, ανάρτησε ένα απόσπασμα από την ανακοίνωση της ΝΟΔΕ αλλά παραλείπει το πρώτο μέρος που αναφέρει το θύμα της επίθεσης ως μέλος της Ν.Δ. σημειώνοντας ότι “η Ξάνθη δεν θα γίνει Φαρ Ουέστ”

Στην ανάρτησή του ο Σάββας Μελισσόπουλος αναφέρει:

Ενώ από την πλευρά της η Ειρήνη Χαριτωνίδου κάνει λόγο για επικράτηση της τρομοκρατίας στο Δήμο όπου έχει πάψει να κυριαρχεί η Δημοκρατία.

Ο πρώην Περιφερειακός Σύμβουλος και μέλος της παράταξης Κοινωνία Δημοτών, Δημήτρης Χαϊτίδης, ανέφερε: