Σε προακαταρκτική εξέταση παραπέμπεται η υπόθεση του ξυλοδαρμού του επικεφαλής της Μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Ξάνθης Μανώλη φανουράκη από το Λεωνίδα Ηλιάδη,  γιο του αντιδημάρχου Θ. Ηλιάδη.

Μετά από αίτημα της πολιτικής αγωγής η υπόθεση παραπέμπεται σε προκαταρκτική και δεν θα δικαστεί από το αυτόφωρο προκειμένου να εξακριβωθεί η βαρύτητα του αδικήματος και η κατάσταση του θύματος.

Με βάση την κατηγορία που σχηματίστηκε από την Αστυνομία, ο Λεωνίδας Ηλιάδης κατηγορείται για το αδίκημα της ελαφράς σωματικής βλάβης και αφέθηκε ελεύθερος το πρωί από τον Εισαγγελέα. Παράσταση πολιτικής αγωγής δήλωσε εκ μέρους του Μ. Φανουράκη ο Θανάσης Ξυνίδης ενώ υπεράσπιση του δράστη είναι ο Ντίνος Μαλάκης.

Από την πλευρά του ο Μανώλης Φανουράκης συνεχίζει να νοσηλεύεται στη Χειρουργική κλινική του Νοσοκομείου Ξάνθης όπου θα παραμείνει ενδεχομένως, και για δεύτερη νύχτα μετά από απόφαση των θεραπόντων ιατρών. Λόγω της σοβαρής κατάστασης στο αυτί του, τροποποιήθηκε η φαρμακευτική αγωγή που του χορηγείται.