Τρία μέλη συνεργείου του τουρκικού τηλεοπτικού δικτύου TRT συνελήφθησαν από την Ελληνική Αστυνομία κοντά στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης το Σάββατο, όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο Anadolu.

Σύμφωνα με το τηλεγράφημα, ο δημοσιογράφος Φατίχ Σαμπουντσού, ο εικονολήπτης Ουφούκ Καραγκιούλ και ο οδηγός τους Μετίν Ταλού συνελήφθησαν από την Αστυνομία, ενώ έκαναν μια δοκιμαστική μετάδοση κοντά στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης στα πλαίσια των ρεπορτάζ για τη συμπλήρωση δύο ετών από την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος το 2016.

Κατά την ίδια πηγή οι τρεις Τούρκοι αφέθησαν ελεύθεροι 3,5 ώρες αργότερα. Σύμφωνα με άλλα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, οι τρεις αφέθηκαν ελεύθεροι μετά από παρέμβαση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Μιλώντας στο Anadolu ο Σαμπουντσού ισχυρίστηκε ότι η σύλληψή τους έγινε χωρίς λόγο και ότι κρατήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα χωρίς να ανακριθούν.

«Έχω δουλέψει σε αρκετές χώρες αλλά δεν έχω δει ποτέ τέτοια συμπεριφορά ακόμα και στις χώρες που υπάρχουν οι χειρότερες συμπεριφορές» προσθέτει ο ίδιος δηλώνοντας σοκαρισμένος από όσα έζησε σε μια ευρωπαϊκή χώρα .

Σύμφωνα πάντως με την ΕΛΑΣ πρόκειται για απλή προσαγωγή.

neaselida.gr