Επίθεση δέχθηκε έξω από την επιχείρησή του, στην κεντρική πλατεία,  λίγο μετά τις 10 μ.μ. της Κυριακής, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Ξάνθης Μανώλης Φανουράκης ενώ η πλευρά της Κοινωνίας Δημοτών υποστηρίζει ότι πρόκειται για “μαφιόζικη”επίθεση. 

Σύμφωνα με όλα τα στοιχεία, δράστης της επίθεσης είναι ο γιος του Αντιδημάρχου του Δήμου Ξάνθης Θωμά Ηλιάδη, Λεωνίδας, και  αιτία είναι η κριτική της αντιπολίτευσης μετά το περιστατικό της οδού Μιαούλη και οι ευθύνες που αποδώθηκαν στον πατέρα του. Ο δράστης πήγε έξω από την επιχείρηση και σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες θαμώνων φώναξε ότι “σε είχα προειδοποιήσει να μην ξανασχοληθείς με τον πατέρα μου” και του κατάφερε δύο ισχυρές γροθιές στο πρόσωπο, πριν το θύμα αμυνθεί και οι θαμώνες ακινητοποιήσουν το δράστη και μεταφέρουν το Φανουράκη στο Νοσοκομείο.

Στο αυτόφωρο ο δράστης, στο Νοσοκομείο το θύμα

Το περιστατικό έχει προκαλέσει σοκ ενώ ο δράστης έχει συλληφθεί και παραπέμπεται τη Δευτέρα με την αυτόφωρη διαδικασία. Στην Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης βρέθηκαν μέλη της παράταξης ενώ ήδη έχουν ενημερωθεί ο στενός συνεργάτης του Πάνος Σταυρακάρας και ο Σάββας Μελισσόπουλος, η Ειρήνη Χαριρωνίδου οι οποίοι μετέβησαν στο Νοσοκομείο όπως επίσης αρκετός κόσμος και δημοτικοί σύμβουλοι παρατάξεων της αντιπολίτευσης. Μετά την εξέταση του Μ. Φανουράκη από τους γιατρούς αποφασίστηκε να νοσηλευτεί στη χειρουργική κλινική εξαιτίας των τραυμάτων που φέρει στο πρόσωπο και το αυτί.

Είναι ένα πρωτόγνωρο περιστατικό που σημειώνεται για πρώτη φορά στα δημοτικά πράγματα και έχει προκαλέσει μεγάλη αναταραχή.

Η αιτία του “κακού”

Η αφορμή είναι η κριτική της αντιπολίτευσης στον πατέρα του δράστη, που ως αρμόδιος Αντιδήμαρχος φέρει την ευθύνη για το γεγονός ότι μόλις ολοκληρώθηκε η ασφαλτόστρωση ενός δρόμου της πόλης, ξεκίνησαν έργα του ΔΕΔΔΗΕ και έγινε εκσκαφή του νέου δρόμου.