5 επίκαιρες επερωτήσεις,  προς τον Περιφερειάρχη κατέθεσε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης της Περιφέρειας ΑΜ-Θ Φώτης Καραλίδης, μεταξύ άλλων και για την καταπολέμηση των κουνουπιών. 

Οι 5 ερωτήσεις:

Καταπολέμηση κουνουπιών
Μετά τις έντονες διαμαρτυρίες και αντιδράσεις των κατοίκων της Περιφέρειάς μας και ειδικά των παράκτιων και παρέβριων περιοχών για όχληση τους από σκνίπες και κουνούπια, παρά τις διαβεβαιώσεις και τα δελτία τύπου σας για αποτελεσματική αντιμετώπιση και εντατικούς ψεκασμούς. Επερωτάσθε: Σε τί φάση βρίσκεται η καταπολέμηση κουνουπιών; Πού βρίσκεται το θέμα της δειγματοληψίας αίματος για τις μεταδιδόμενες ασθένειες του ιού του Δυτικού Νείλου, ελονοσίας, κα.; Να μας γνωστοποιήσετε επίσης τα αποτελέσματα αυτών των δειγματοληψιών κατά Π.Ε.

Υλοποίηση ΠΕΠ ΑΜ-Θ 2014-2020
Μετά την τελευταία δημοσιοποίηση (19-6-2018), από την ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή, της προόδου υλοποίησης του ΠΕΠ ΑΜΘ 2014-2020, εμφανίζει συνολικές πληρωμές 62 εκατομμυρίων περίπου ευρώ, ήτοι το 11,92% του συνολικού προγράμματος.

Πού οφείλεται η βραδύτητα απορρόφησης και υλοποίησης έργων από το ΕΣΠΑ και γιατί η Περιφέρεια ΑΜΘ κατατάσσεται μεταξύ των τελευταίων; Ενώ έχει προκηρυχθεί το 80% των μέτρων του ΠΕΠ ΑΜΘ από την Διαχειριστική Αρχή, γιατί οι υποβληθείσες προτάσεις για ένταξη έργων παραμένουν λίγες;

ΒΙΟΠΑ Καβάλας
Επερωτάσθε σχετικά με την αντικατάσταση του διοικητικού συμβουλίου και τη λειτουργία του ΒΙΟΠΑ Καβάλας. Πού βρίσκεται το θέμα της αντικατάστασης του Δ.Σ. του ΒΙΟΠΑ; Ποιό το αντικείμενο σήμερα της εν λόγω εταιρείας και πως προτίθεστε να λειτουργήσει αυτή, καθότι δεν είδαμε δραστηριοποίηση του ΕΒΕ Καβάλας όπως μας είχατε ενημερώσει στο παρελθόν;

Αντικατάσταση γενικού διευθυντή ανάπτυξης
Μετά την υπ’ αριθμ. 1967/4-5-18 απόφαση σας για αντικατάσταση του Γενικού Διευθυντή Ανάπτυξης, ήτοι την αποπομπή της κας Κασάπη και τοποθέτηση του κ. Δελίδη και μετά την ακύρωση της παραπάνω απόφασης με το υπ΄ αριθ. 10826/6-7-18 έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Τί προτίθεστε να πράξετε; Και γιατί κατά τη λήψη της υπ’ αριθ. 1967/4-5-18 απόφαση σας, στηριχθήκατε μόνο στις γνωμοδοτήσεις των νομικών της υπηρεσίας και όχι στην υπ’ αριθ. 18507+12244/25-10-17 γνωμάτευση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, που έλεγε ότι δεν μπορείτε να προβείτε στην εν λόγω αντικατάσταση.

Εργοανάπτυξη ΑΜ-Θ Α.Ε.
Με αφορμή διάφορα δημοσιεύματα σχετικά με την Εργοανάπτυξη ΑΜ-Θ Α.Ε. και την αρνητική εικόνα που παρουσιάζει ο χώρος των λουτρών Ελευθερών της Π.Ε. Καβάλας. Επερωτάσθε αν αληθεύει ότι οι 2 εργαζόμενοι έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας και από πότε. Πόσα χρήματα τους οφείλει η εταιρία και εάν τους έχει καταβληθεί κάποιο χρηματικό ποσό. Εάν σκοπεύετε να επαναφέρετε τους εργαζόμενους στις θέσεις εργασίας τους και πότε. Εάν η σύμβαση που έχει υπογραφεί με τον επενδυτή προβλέπει την φύλαξη αλλά και την καθαριότητα του χώρου έως την υλοποίηση της επένδυσης.

Σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι υποθέσεις που ερευνά η εισαγγελία και τι ακριβώς αφορούν οι υποθέσεις αυτές. Ποιες οι οφειλές της Εργοανάπτυξης έως σήμερα και σε ποιους. Αν έχει προκληθεί ζημία στην εταιρία ποια είναι και ποιος θα την καλύψει.