Θέση για το ζήτημα που έχει προκύψει με τη μετακίνηση ενός χειρούργου από την Ξάνθη στο Νοσοκομείο Καβάλας παίρνει και το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ξάνθης.

Σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

“Με αφορμή τη μετακίνηση του Ιατρού της χειρουργικής κλινικής του Νοσοκομείου μας στο Νοσοκομείο Καβάλας, Το Σωματείο Εργαζομένων του Γ.Ν.Ξάνθης δηλώνει την στήριξή του στον καθημερινό αγώνα όλων των γιατρών του νοσοκομείου, οι οποίοι κάτω από δύσκολες συνθήκες λόγω του υπερβολικού φόρτου εργασίας , προσπαθούν να ανταπεξέλθουν με υψηλό αίσθημα ευθύνης στο απαιτητικό τους έργο.

Είναι γεγονός ότι τα περιστατικά που χρήζουν άμεσης ιατρικής φροντίδας αυξάνονται σημαντικά , ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες (πολλαπλά τροχαία ατυχήματα, διακομιδές ασθενών όταν κρίνεται αναγκαίο, μειωμένο προσωπικό λόγω Καλοκαιρινής αδείας). Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τόσο την σωματική όσο και την ψυχική εξουθένωση του ιατρικού προσωπικού.

Όλο το προσωπικό του νοσοκομείου, με αυξημένο το αίσθημα ευθύνης, με φιλότιμο και μεράκι ,ο καθένας στον κλάδο του, δίνει τον καλύτερο του εαυτό , για την άμεση εξυπηρέτηση ακόμη και του πιο απαιτητικού πολίτη αυτής της πόλης και όχι μόνο.

Η ανάγκη για περαιτέρω στήριξη του συστήματος υγείας , τόσο σε ιατρικό όσο και σε λοιπό προσωπικό , είναι επιβεβλημένη. ΚΑΝΕΝΑΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ . Ειδικά τους θερινούς μήνες”