Σοβαρές και προχωρημένες είναι οι σκέψεις του επιχειρηματία Γ. Χαλιορή του Ομίλου των Πλαστικών Θράκης, για την αξιοποίηση του Λάγους με κάποιες πρώτες δράσεις στον τουρισμό.

Πρόκειται για τις προθέσεις που φάινεται πως υπάρχουν ώστε να ελλιμενιστούν μια σειρά από ενοικιαζόμενα σκάφη αναψυχής στην περιοχή του λιμενα του Λάγους με τη δημιουργία ενός τουριστικού αγκυροβολίου.

Ενδιαφέρον και για το Τουριστικό Περίπτερο Λάγους

Παράλληλα με την πρώτη αυτή μορφή επένδυσης στις σκέψεις του γνωστού επιχειρηματία είναι να αξιοποιήσει το εγκαταλειμμένο εδώ και χρόνια  Toυριστικό Περίπτερο στο αλσύλιο του Λάγους.

Σε αυτή την περίπτωση όμως δεν υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον αλλά επιθυμία να δημιουργηθεί μια δεύτερη δομή του “Κοινωνικού Κέντρου Σ. Χαλιορής”, που θε εμπλουτίσει τις κοινωνικές του δράσεις για παιδιά. Η σκέψη είναι στο σημείο εκείνο να αναπτυχθούν εκπαιδευτικές δράσεις για την ιστιοπλοΐα και το ναυταθλητισμό γενικότερα όπως συμβαίνει με διαφορετικά αντικείμενα στην έδρα του Κέντρου, το Μαγικό.

Λιμενικό Ταμείο: Είμαστε στο πλευρό του Χαλιορή

Από την πλευρά του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου υπάρχει συνεργασία και στήριξη των προσπαθειών του επιχειρηματία. Σύμφωνα με την Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Ντίνα Ζουρνατζίδου-Χρηστακίδου “Είμαστε πολύ τυχεροί που ο συγκεκριμένος άνθρωπος δείχνει πραγματικό ενδιαφέρον για το Πόρτο Λάγος. Είμαστε στο πλευρό του όλοι, τόσο στο Ταμείο όσο και στο Δήμο, προκειμένου να υποστηρίξουμε τις δραστηριότητές του για την αξιοποίηση της περιοχής”

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη από την πλευρά του Λιμενικού Ταμείου έχει γίνει η απαραίτητη προεργασία για τη χωροθέτηση του τουριστικού αγκυροβολίου και υπάρχει επίσης ανοιχτή επικοινωνία για την περίπτωση να υπάρξει αξιοποίηση του τουριστικού περιπτέρου, το οποίο ανήκει επίσης στο Λιμενικό Ταμείο.