Άρθρο του Συντονιστή της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Γ. Χατζηθεοδώρου:

Είναι προφανές ότι η Ντ. Μπακογιάννη παίζει ένα προσωπικό παιχνίδι πάνω στην εξωτερική πολιτική της χώρας.

Ως τι έδωσε το παρόν στη φιέστα του Ερντογάν, χωρίς μάλιστα να ενημερώσει τον υπουργό Εξωτερικών αλλά και να ενημερωθεί! Πόσο αγαθές ήταν οι προθέσεις της;

Και τη στιγμή που η κ.Μπακογιάννη ήταν εκεί σημειώθηκε μπαράζ τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο (συνολικά δέκα τουρκικά μαχητικά, εκ των οποίων δυο οπλισμένα, έκαναν 39, για να αναχαιτιστούν από ελληνικά μαχητικά).  Δεν κατάφερε μάλλον να το αποτρέψει η πρώην υπουργός Εξωτερικών!

Σήμερα  ο Ερντογάν, σε μια ακόμη συμβολική κίνηση, μεταβαίνει στα κατεχόμενα κυπριακά εδάφη.  Σε μια περίοδο, μάλιστα, που πληθαίνουν τα ανησυχητικά μηνύματα για νέες τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ).

Η Ντόρα και η ΝΔ έλαβαν το μήνυμα; Οι φασουλήδες της δημοσιογραφίας θα «ενημερώσουν»;

Αυτό επίσης που  είμαστε υποχρεωμένοι να επισημάνουμε είναι ο αισχρός πολιτικός τυχοδιωκτισμός του κόμματός της αλλά και της ίδιας. Ακριβώς τώρα η ΝΔ , κάνει ότι δεν βλέπει καμιά εθνική μειοδοσία, ενώ σε οποιεσδήποτε άλλες συνθήκες θα είχε βγει στα κεραμίδια. Υποκινεί στο εσωτερικό της χώρας ακροδεξιά εθνολαϊκιστικά προσκλητήρια για το “Μακεδονικό”, ενώ στους Ευρωπαίους έχει δεσμευτεί ότι δεν θα δημιουργήσει πρόβλημα με τη συμφωνία. Παριστάνει όποτε και όπου είναι αναγκαίο το “σύγχρονο ευρωπαϊκό κόμμα αρχών”, ενώ έχει παραδώσει την ανεπίσημη εκπροσώπησή του στους ακροδεξιούς του Σαμαρά και του Άδωνι.

Τσαρλατάνοι της πολιτικής, συνεχιστές της καταστροφικής και αδιέξοδης λογικής της δεξιάς και ακροδεξιάς, που δε λύνει προβλήματα αλλά κρατά έναν λαό όμηρο και φοβισμένο.

Αυτά που ξέρατε όμως είναι παρελθόν. Τα καλά μαντάτα για σας από την Αμερική έρχονται  και γρήγορα τα βραχιολάκια θα περαστούν στα «βρώμικα» χέρια σας.

Ο δίαυλος της Ντόρας τελικά μια τρύπα στο νερό.

Η οικογένεια που έχει ζημιώσει τη χώρα περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον, παίζει τα ρέστα της.

ΓΧ