12.400 χλμ. με το ελληνικό ξύλινο ποδήλατο της COCO-MAT – Μία αξέχαστη ελληνική προσπάθεια με διεθνή συμμετοχή και αντίκτυπο!

Πιστός στο πάθος του για τα ποδήλατα, ο ιδρυτής της COCO-MAT, Πωλ Ευμορφίδης, ολοκλήρωσε στις 2 Ιουλίου ένα  μεγάλο ποδηλατικό ταξίδι με τα ελληνικά χειροποίητα ξύλινα ποδήλατα COCO-MAT. Παρέα με λίγους τολμηρούς και ονειροπόλους φίλους, διέσχισαν ολόκληρη την Ευρώπη, από το νοτιότερο σημείο της, τη Γαύδο, έως το βορειότερο σημείο της, το Nordkapp της Νορβηγίας. Η διαδρομή ορίστηκε με άξονα τα καταστήματα COCO-MAT στην Ευρώπη, που αποτέλεσαν σταθμούς ξεκούρασης αλλά και ευκαιρίας για τοπικές εκδηλώσεις. Το ταξίδι διήρκεσε 114 ημέρες, όπου διανύθηκαν  συνολικά 12.400 χλμ., με πολύ πείσμα, κούραση και όραμα, έχοντας ένα ξεκάθαρο στόχο: όλα να γίνονται με πάθος. «Θέλουμε να δείξουμε ότι όλα συνεχίζονται!» δηλώνει ο Paul Efmorfidis, ο οποίος βρισκόταν στο ποδήλατικό του ταξίδι από τις 28 Μαρτίου, έως το βράδυ της Δευτέρας 2 Ιουλίου όπου έφτασε στον τελικό του προορισμό: το Nordkapp.

Εκεί τους υποδέχτηκε με μεγάλη συγκίνηση και εκτίμηση η δήμαρχος  του Nordkapp, Κυρία Kristina Hansen, όπου της προσφέρθηκε εκ μέρους της COCO-MAT ένα ξύλινο ποδήλατο, ως ένδειξη αμοιβαίου σεβασμού, το οποίο θα παραμείνει στο ακρωτήριο του Nordcapp ως σύμβολο όλων αυτών που ενώνουν τις δύο χώρες.

Πάνω στα ξύλινα ποδήλατα, με μοναδική κινητήρια δύναμη, τη δύναμη του σώματος και της ψυχής, ταξίδεψαν και ευαισθητοποίησαν τους ανθρώπους που συνάντησαν για το «Pillow Positive», μια από τις πολλές δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της COCO-MAT,  όπου από το 2012  στηρίζει τις γυναίκες που έχουν υποστεί χειρουργική επέμβαση λόγω καρκίνου του μαστού.

www.coco-mat.com