Με νέα επίθεση η ΝΟΔΕ Ξάνθης, μετά τις επικρίσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τις ανακοινώσεις της και αντίστοιχη της τοπικής, επανέρχεται στο θέμα της στελέχωσης του Νοσοκομείου συνεχίζοντας την κόντρα που έχει ανοίξει μετά την κριτική της Ένωσης Γιατρών. 

Αναλυτικά:

Η Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή Νέας Δημοκρατίας Ξάνθης, στο λαϊκισμό τη συκοφαντία και την λασπολογία απαντά με δεδομένα. Το συνεχώς υποβαθμιζόμενο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, υπολειτουργεί και αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα. Οι ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό,  στο υποστελεχωμένο νοσηλευτικό ίδρυμα καθιστούν απαγορευτική την πρόθεση της Κυβέρνησης, να αγνοεί την υγεία των πολιτών της Ξάνθης και να «δανείζει» ιατρούς σε γειτονικό νομό.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι ήδη αντιμετωπίζουν ελλείψεις από προσωπικό η ψυχιατρική κλινική από την απομάκρυνση του εκεί παιδοψυχιάτρου, η παιδιατρική κλινική η οποία καταρρέει μετά την «αναβάθμιση» του πρώην διευθυντή, η οποία ουδέποτε αναπληρώθηκε, η γυναικολογική-μαιευτική κλινική στην οποία γεννιούνται ετησίως περίπου 1000 παιδιά όπου εμφανίζεται πολύ χαμηλή στελέχωση ειδικών ιατρών, η νευρολογική κλινική η οποία κινδυνεύει να μείνει με ένα ιατρό παρά τις υποσχέσεις περί του αντιθέτου, η παθολογική κλινική η οποία λειτουργεί συνεχώς οριακά με μεγάλη καταπόνηση ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και με τραγική έλλειψη ειδικευομένων ιατρών, η οφθαλμολογική κλινική η οποία λειτουργεί με έναν μόνο ιατρό,  χωρίς πρόθεση να στελεχωθεί με επιπλέον, ενώ το Τμήμα Επειγόντων μαστίζεται από ελλείψεις νοσηλευτικού προσωπικού και ιατροφαρμακευτικού υλικού.

Οι κύριοι της Κυβέρνησης, τυφλωμένοι από την διάθεση τους για παραμονή στην εξουσία, δε διστάζουν να υπόσχονται στους πολίτες, υπηρεσίες υγείας τις οποίες είναι ανίκανοι να υλοποιήσουν, όπως έπραξαν και όταν εξήγγειλαν την καθολική πρόσβαση των πολιτών σε υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, σε κάθε γειτονιά στα αστικά κέντρα και οικογενειακό ιατρό για κάθε πολίτη. Μέσα σε δύο μήνες (Οκτώβριο – Νοέμβριο 2017) θα είχαν έτοιμες 75 ΤΟΜΥ και μέχρι το τέλος του 2017 υπόσχονταν 239 έτοιμες δομές σε 65 αστικά κέντρα. Τώρα λένε μέχρι το Μάιο του 2018 είναι ανοικτές λιγότερες από…30 ΤΟΜΥ!

 Η κοινωνία της Ξάνθης έχει χορτάσει από τις υποσχέσεις και τα ψέματα των ιθυνόντων  για την αναβάθμιση της Δημόσιας Υγείας στην περιοχή μας. Δεν πείθουν και δεν συγκινούν κανέναν αφού ουδείς πλέον τους εμπιστεύεται. Δεν θα πάψουμε όμως να προασπίζουμε την αλήθεια, την διαφάνεια και την δικαιοσύνη. Την στοιχειοθετημένη απόδοση ευθυνών, όταν και όπου υπάρχουν. Και υπάρχουν τεράστιες ΕΥΘΥΝΕΣ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για τον ευτελισμό της δημόσιας ζωής στην πατρίδα μας. Τις καταγγέλλουμε, ξεκινώντας από τον πολύπαθο χώρο της Υγείας.