Σε συνέχεια των επαφών των Βουλευτών Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Μουσταφά Μουσταφά, Αϊχάν Καραγιουσούφ, Ξάνθης ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ και των μελών του Συνεταιρισμού Καπνοπαραγωγών Θράκης, πραγματοποιήθηκε στις 4 Ιουλίου συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Κουρεμπέ και τον Αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Ζαννιά, όπως επίσης και με την Υφυπουργό Οικονομικών κ. Κ. Παπανάτσιου.

Στον ΕΛΓΑ οι καπνοπαραγωγοί αφού ενημέρωσαν τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο για την έκταση των ζημιών, ζήτησαν να υπάρξει ιδιαίτερη μέριμνα ώστε αποζημιωθούν εγκαίρως οι καπνοπαραγωγοί για την εκτεταμένη ζημιά στις καλλιέργειές τους που σε κάποιες περιπτώσεις φτάνει το 90%. Ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος εξήγησαν στους καπνοπαραγωγούς τις δυνατότητες αποζημίωσής τους και δεσμεύθηκαν ότι σε συνεργασία με την Περιφέρεια ΑΜΘ θα γίνει άμεσα η καταγραφή του εύρους της ζημιάς.

Στη συνέχεια οι Βουλευτές με τους καπνοπαραγωγούς συναντήθηκαν με την Υφυπουργό Οικονομικών κ. Κ. Παπανάτσιου και συζήτησαν για το πρόβλημα με την μη καταβολή της επιστροφής ΦΠΑ στον Συνεταιρισμό. Η Υφυπουργός αφού άκουσε τους καπνοπαραγωγούς, δεσμεύθηκε ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση του προβλήματος.

“Οι δυο συναντήσεις, όπως και η προηγούμενη με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αποστόλου, πραγματοποιήθηκαν σε πολύ καλό κλίμα και κατέδειξαν για ακόμα μια φορά την πρόθεση της Κυβέρνησης για την στήριξη της μονοκαλλιέργειας του καπνού που αποτελεί παραδοσιακό προϊόν και συγκριτικό πλεονέκτημα της περιοχής μας.” αναφέρει ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ.