Με αναθεώρηση της Υπουργικής απόφασης απαντά το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης στην ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ , με πρώτο υπογράφοντα τον Γρ.Στογιαννίδη μετά την πυρκαγιά στη Sunlight. 

Η αναθεώρηση θα γίνει με βάση πλέον τις διεθνείς πρακτικές αλλά και τις τεχνολογικές εξελίξεις και σύμφωνα με το κενό νόμου που ανέδειξε η συγκεκριμένη βιομηχανική καταστροφή καθώς ενώ η εταιρία πληρούσε όλες τις προδιαγραφές, αυτές δεν ήταν ικανές να αποτρέψουν το ατύχημα και την πυρκαγιά. 

Αναλυτικά το Υπουργείο Οικονομίας αναφέρει, απαντώντας στην κοινοβουλευτική ερώτηση:

Σε αναθεώρηση της ΚΥΑ προχωρά το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης για τα προληπτικά και κατασταλτικά μέτρα πυροπροστασίας μετά το ατύχημα της Sunlight.
Στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού ελέγχου και με αφορμή την ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ( με Α.Π. 6224/24-5-2018 ) σχετικά με την ανάγκη λήψης μέτρων πυροπροστασίας με αφορμή την πυρκαγιά που ξέσπασε στη μονάδα SUNLIGHTABEE, το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης απάντησε, και μεταξύ άλλων σημειώνει: «Το Πυροσβεστικό Σώμα ως επισπεύδων φορέας είναι σε συνεργασία με την αρμόδια υπηρεσία της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας για την αναθεώρηση της ΚΥΑ (αρ. Φ15/οικ.1589/104/2006 (Β΄ 90) περί λήψης μέτρων πυροπροστασίας) με βάση τις διεθνείς πρακτικές και τις τεχνολογικές εξελίξεις. Στο πλαίσιο της αναθεώρησης θα προσδιοριστούν τα απαιτούμενα προληπτικά και κατασταλτικά μέτρα και μέσα πυροπροστασίας για την πρόληψη και αποτροπή εκδήλωσης και εξάπλωσης πυρκαγιών και ατυχημάτων στις εγκαταστάσεις μεταποιητικών και συναφών δραστηριοτήτων, καθώς και για τη διάσωση ατόμων και υλικών αγαθών.

apantisi ypoyrgeiou