Άρθρο του Γ. Χατζηθεοδώρου, Συντονιστή ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης

Η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται σε πανικό. Η μεγάλη προσπάθειά της να δημιουργήσει ρήγμα μέσα στη κυβέρνηση, «χτυπώντας» τους ΑΝΕΛ, θεωρώντας τους τον  αδύναμο κρίκο, πέφτει στο κενό. Ίσως είναι και η τελευταία της ελπίδα, η περικοπή συντάξεων και αφορολόγητου. Γιατί σε αυτό ελπίζουν.  Η εφαρμογή των μέτρων του 2019 – 2010 σκοντάφτει και φαίνεται ότι μπορεί να ανασταλούν αφού η χώρα από τις 20 Αυγούστου θα έχει τη δυνατότητα να επιλέξει η ίδια το πώς θα διαχειριστεί τα οικονομικά της. Εδώ είναι και  η ανατροπή του σχεδιασμού του Κ. Μητσοτάκη. ‘Αλλωστε αυτό επιδιώκουν τόσο καιρό που η χώρα δίνει τη μάχη απέναντι στη λιτότητα και τα μνημόνια. Δεν τους ενδιαφέρει ο λαός αλλά η επαναφορά τους στην εξουσία, ώστε να γλιτώσουν οι ημέτεροι από τη δικαιοσύνη.

Η δυσαρέσκεια και οι έντονες διαμαρτυρίες που εκφράζουν από προχθές ο Μητσοτάκης και όλο το ηγετικό επιτελείο της Ν.Δ. απέναντι και στον ευρωπαίο επίτροπο κ. Μοσκοβισί αλλά στο ευρωκοινοβούλιο, δείχνει τον μεγάλο πανικό τους. Και από κοντά ο Ευ. Βενιζέλος, ισχυρίζεται πως η μη εφαρμογή των μέτρων θα βοηθήσει τον πολιτικό τυχοδιωκτισμό την ενίσχυση του εθνολαϊκισμού στη χώρα. Ο Βενιζέλος του PSI, o καταστροφέας των ασφαλιστικών ταμείων.

Βασικά, το έχουν χάσει εντελώς.

Ούτε για μια στιγμή δεν έκατσαν να σκεφτούν πώς βλέπει η κοινωνία την απεγνωσμένη ανάγκη τους να εφαρμοστούν οι περικοπές στις συντάξεις που αυτοί  έκοψαν 12 φορές από το 2010 έως το 2014. Αλλά αν τους ενδιέφερε τι σκέφτεται η κοινωνία, θα είχαν απαντήσει και πώς χρεοκόπησαν τη χώρα. Και άλλα. Για τα δάνεια του «Κήρυκα» Χανίων, για τα δάνεια των κομμάτων τους, για το πώς συμπληρώνεται σωστά ένα τίμιο πόθεν έσχες, για τις off shore, για τη Novartis, για το ΚΕΕΛΠΝΟ, για τις σχέσεις με τον Φρουζή. Κατά τα άλλα, θέλουν κι άλλες περικοπές στις συντάξεις.

Όσο η χώρα αναπνέει τόσο ο αέρας της αντιπολίτευσης κόβεται. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Και οι εκλογές αργούν!