????????????????????????????????????

 

Φτάνοντας τα 19,075 μόρια στη θετική κατεύθυνση η υποψήφια των Πανελλαδικών Λυδία Κοκκινίδου πρώτευσε στν περιοχή της Ξάνθης. Η μαθήτρια του 1ου ΓΕΛ ομολογεί ότι δεν υπολόγιζε πως θα πετύχει την υψηλότερη βαθμολογία κάτι που διαπίστωσε εκ των υστέρων αλλά προσδοκούσε να πετύχει τους στόχους της.

Στοχεύει στην Ιατρική της Αθήνας και φαίνεται ότι η με τη βαθμολογία της το πετυχαίνει και όπως, σημειώνει, οι κόποι των τελευταίων ετών επιβραβεύτηκαν, ένος κύκλος κλείνει και ένας νέος ανοίγει για την ίδια.

Σύμφωνα με την υποψήφια των Πανελλαδικών ο βαθμος εισαγωγής είναι ένα σημαντικό εισητήριο, όμως δεν είναι αυτός που καθορίζει τη μετέπειτα ζωή και την επιτυχία καθώς γνωρίζει πολλούς επιτυχημένους ανθρώπους, που δεν τους καθόρισε ο βαθμός στις Πανελλαδικές αλλά η πορεία τους στη ζωή, οι αξίες και η γενικότερη προσπάθεια.

Άλλωστε, σημειώνει ότι το εκπαιδευτικό σύστημα υστερεί στη γενική παιδεία και καλλιέργεια και τη σύνδεση με την κοινωνία και είναι προσανατολισμένο στην επίδοση στο γνωστικό αντικείμενο.  Τέλος, όπως αναφέρει η οικογένεια, της οποίας έιναι το μικρότερο μάλλον χάρηκε πιο πολύ και από την ίδια αφού τις τελευταίες μέρες οι γονείς είχαν μεγαλύτερη αγωνία μέχρι την ανακοίνωση των βαθμών.