Αρνητικές παρενέργειες είχε, όπως φαίνεται, η αναταραχή που προκλήθηκε με την πρόσκαιρη άρνηση των υπηρεσιών του Δήμου Ξάνθης να χορηγήσουν στους υποψήφιους των πανελληνίων από τη μειονότητα, βεβαιώσεις για την ποσόστωση των μουσουλμάνων.

Όσοι γονείς αναγκάστηκαν  να ζητήσουν βεβαιώσεις από το Μουφτή Ξάνθης, μετά την επίλυση του θέματος, βρέθηκαν το πρωί της Τετάρτης στη Μουφτεία και περίμεναν το Μουφτή Μ.Ε. Σινίκογλου προκειμένου να ζητήσουν πίσω τα λεφτά που έδωσαν για τη βεβαίωση, επιβεβαιώνοντας και το σχετικό ρεπορτάζ του xanthi2.gr

Η κάθε βεβαίωσΗ κόστισε περίπου 50 ευρώ για τον κάθε γονέα και ο εκνευρισμός ήταν έντονος. Πάντως ο Μουφτής συμφώνησε μετά από συζήτηση να τους επιστρέψει τα χρήματα αλλά τους ζήτησε να υπογράψουν ένα χαρτί στα αράβικα, κάτι που τους δημιούργησε υποψίες.

Φώναξαν και την Αστυνομία, ηρέμησαν τα πνεύματα αργοτερα. 

Τελικά κλήθηκε η Αστυνομία, τα αραβικά μεταφράστηκαν και διαπίστωσαν ότι απλώς βεβαίωναν με την υπογραφή τους ότι πήραν πίσω τα χρήματα. Άγνωστο παραμένει γιατί έπρεπε να γραφτεί στα αραβικά (!) ενώ ακολούθησε και λογομαχία με τους γονείς να υποστηρίζουν ότι ο Μουφτής Εμίν Σινίκογλου σε έμμεσα απειλητικό τόνο τους υπενθύμισε ότι μπορεί να τον ξαναχρειαστούν.

Η Αστυνομία ηρέμησε τα πνεύματα και εξήγησε στους γονείς ότι όποιος αισθάνεται θιγμένος από τον τόνο του Μουφτή μπορεί να υποβάλλει σχετική μήνυση. Τελικά, μετά την επιστροφή των χρημάτων οι γονείς δεν θέλησαν να δώσουν συνέχεια και το θέμα λύθηκε.