Υπογράφηκε  τη Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018 η σύμβαση μεταξύ της Δημοτικής Αρχής και της αναδόχου εταιρίας του έργου για την ανέγερση σύγχρονου κυνοκομείου στην Ξάνθη. Η υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου βρίσκεται στην τελική ευθεία, καθώς ξεκινούν οι εργασίες κατασκευής του, αναφέρει το σχετικό Δελτίο Τύπου του Δήμου Ξάνθης.

Πιο αναλυτικά;

Το νέο κυνοκομείο θα συγκαταλέγεται σε ένα από τα μεγαλύτερα της χώρας και θα αποτελεί μια σημαντική υποδομή με σύγχρονες προδιαγραφές που θα προσφέρει κατάλληλες συνθήκες φιλοξενίας στα αδέσποτα ζώα συντροφιάς, όπως αυτές ορίζονται από τη σχετική νομοθεσία. 

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου, μετά την έκπτωση της αναδόχου εταιρίας στη διαγωνιστική διαδικασία, ανέρχεται στο ποσό των 380.000 ευρώ περίπου.

Το κτιριακό συγκρότημα θα αποτελείται από τρεις πτέρυγες συνολικά, εκ των οποίων οι δυο θα στεγάζουν κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους για την προσωρινή φιλοξενία των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, με πρόβλεψη αντίστοιχων θέσεων για τον αυλισμό τους. Στην τρίτη πτέρυγα θα περιλαμβάνονται όλοι οι λειτουργικοί και βοηθητικοί χώροι που απαιτούνται για την υποστήριξη της δομής όπως ιατρείο, γραφεία, αίθουσα προσωπικού, μαγειρείο, χώροι υγιεινής και αποθήκες.