Σε απάντηση της ανακοίνωσης της Ένωσης Γιατρών Νοσοκομείου Ξάνθης που διαμαρτύρονται για τη διάθεση γιατρού από την Ξάνθη σε Κλινική του Νοσοκομείου Καβάλας, προχώρησε η Διοίκηση του Νοσοκομείου Ξάνθης. 

Σε αυτή επισημαίνει ότι όλες οι κλινικές του Νοσοκομείου Ξάνθης είναι πλήρει από γιατρούς και προκηρύσσονται νέες θέσεις, ότι Κέντρα Υγείας, γειτονικά νοσοκομεία και η 4η ΥΠΕ στήριξαν το Νοσοκομείο όταν το χρειάστηκε και ότι θεωρείται λογικό να υποστηρίξει άλλα ιδρύματα που έχουν κενά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση υπογράφει ο διοικητής Α. Γερόπουλος:

Είναι γνωστή στους γιατρούς του Γ.Ν. Ξάνθης η στήριξη που πρόσφερε η 4η ΥΠΕ στο Νοσοκομείο μας και πιο συγκεκριμένα στην καρδιολογική κλινική παλιότερα και στην παιδιατρική κλινική στους τελευταίους μήνες του 2017, στέλνοντας γιατρούς για εφημερίες και για κλινικό έργο. Είναι επίσης γνωστό στους γιατρούς της χειρουργικής κλινική, ότι, γιατρός της κλινικής προσφέρει τις υπηρεσίες στο Νοσοκομείο της Λήμνου στις ημέρες της άδειας του.

Το πρόγραμμα εφημεριών του νοσοκομείου ενισχύεται με γιατρούς από το ΠΕΔΥ Κομοτηνής και γιατρούς από ΚΥ Εχίνου, Σταυρούπολης και Αβδήρων. (Τα Κέντρα Υγείας ανήκουν στην 4η ΥΠΕ)

Όλες οι κλινικές του νοσοκομείου είναι πλήρεις από γιατρούς.

Χειρουργική κλινική 8 γιατροί.

Καρδιολογική κλινική 6 γιατροί

Παθολογική κλινική 5 γιατροί

Περιμένουμε τους επόμενους μήνες 6 γιατρούς για το ΤΕΠ (2 Χειρουργούς, 2 παθολόγους, 2 Γενικούς Ιατρούς) , Διευθυντή Παθολόγο για την Παθολογική, Ψυχίατρο και Παιδίατρο.

Ο νέος οργανισμός που έχει κατατεθεί, εγκρίθηκε και προωθήθηκε στο Υπουργείο Υγείας από τον Διοικητή της 4ης ΥΠΕ αυξάνοντας έτσι τις κλίνες του Νοσοκομείου μας (260 από 240).

Στις επόμενες προκηρύξεις ενισχύουμε την χειρουργική κλινική με μόνιμη θέση Χειρουργού Επιμελητού Β.

Η συγκατάθεση του Διοικητή της 4ης ΥΠΕ για τις θέσεις του Γ.Ν. Ξάνθης είναι δεδομένη.

Σχεδόν καθημερινά διακομίζουμε περιστατικά στα νοσοκομεία της Αλεξανδρούπολης, της Καβάλας και της Θεσσαλονίκης λόγω μη ύπαρξης Νευροχειρουργικής κλινικής και άλλων κλινικών στο Νοσοκομείο μας.

Όταν όμως το Γ.Ν. Ξάνθης πρέπει να στηρίξει άλλα νοσοκομεία τότε ξεχνάμε όλα τα προηγούμενα;

Τι πρέπει να κάνει ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ;

Υ.Γ. Η έλλειψη γιατρών Χειρουργών στην Καβάλα αφορά προβλήματα πειθαρχικής διαδικασίας και όχι έλλειψη γιατρών.

Ας αφήσουμε στο παρελθόν τις μεταξύ μας διαφορές, καθώς όλοι θέλουμε το καλό του Γ.Ν Ξάνθης και της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας και όχι τη δημιουργία εντυπώσεων.