Το κοινωνικό ζήτημα του σχολικού εκφοβισμού και της διαπαιδαγώγησης γενικότερα θίγει στο πρώτο του βιβλίο ενός πολύ γνωστός και ενεργός πολίτης της Ξάνθης.

Ο Τάσος Κωνσταντινίδης, υπαξιωματικός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ξάνθης, βετεράνος αθλητής του ΑΟΞ/Skoda, Πρόεδρος του εμπνευστής του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου των πυροσβεστών, προχωρά στην πρώτη του λογοτεχνική απόπειρα.

“Δύο διαφορετικές μέρες” είναι το βιβλίο κατά των νταήδων, για το οποίο ο συγγραφέας αναφέρει:

Όταν το Μου γίνεται ΜΑΣ
τότε η αγκαλιά
χωράει ΟΛΟ τον κόσμο!

Το βιβλίο “Δύο διαφορετικές μέρες” είναι μία εύθυμη άλλα και συνάμα συγκινητική ιστοριούλα μέσα από τα μάτια ενός παιδιού που βιώνει τον σχολικό εκφοβισμό.
Το βιβλίο αυτό:
Δημιουργήθηκε για να ‘μιλήσει’,
Δημιουργήθηκε για να μην ‘κρατήσει’ χαρακτήρα σε απαγορεύσεις,
Δημιουργήθηκε για να προτρέψει και να προστατέψει τα παιδιά,
Δημιουργήθηκε να φωνάξει όσα θέλει πει ένα παιδί άλλα φοβάται να τα εξωτερικεύσει και φωλιάζουν μαραζώνοντας την ψυχή του,
Δημιουργήθηκε για να μπει στον παιδικό κόσμο και να παροτρύνει,
Δημιουργήθηκε να ευαισθητοποιήσει:
Τους γονείς να βρίσκονται δίπλα στα παιδιά τους ώστε να μπορούν να αποκωδικοποιήσουν την συμπεριφορά τους,
Τους εκπαιδευτικούς να παρατηρήσουν και να αφουγκραστούν τη σιωπή των παιδιών,
Δημιουργήθηκε γιατί ο σχολικός εκφοβισμός είναι ένα κοινωνικό πρόβλημα με τεράστιες διαστάσεις που δεν πρέπει να αφήνει κανέναν αδιάφορο.

Δεν δημιουργήθηκε για βιοποριστικούς λόγους γιαυτό και όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις θα διατεθούν στο Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Γενισέας Ξάνθης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ).

Η επίσημη παρουσίαση του βιβλίου συμπεριλαμβάνεται στο πρόγραμμα των γιορτών παλιάς πόλης και θα γίνει στο χώρο και υπό την αιγίδα του Λυκείου των Ελληνίδων την Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2018 ώρα 19:00.
Στην παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει ομιλία- ενημέρωση για τον σχολικό εκφοβισμό από ειδικούς επαγγελματίες.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου:
Την οικογένεα μου που σε κάθε μου βήμα είναι συνταξιδιώτες,
Το αγαπητό φίλο Γιάννη Δερμιτζόγλου,Διευθυντή του Ζωγράφειου Λυκείου Κωνσταντινούπολης για την τιμή να προλογίσει το βιβλίο.
Τον Δάσκαλο συγγραφέα-φιλόλογο Θανάση Μουσόπουλο για την τιμή να προλογίσει άλλα και να επιμεληθεί φιλολογικά το βιβλίο.
Το Λύκειο των Ελληνίδων Ξάνθης και την Πρόεδρο κ.Ευτέρπη Στάντσιου για την αγκαλιά που άνοιξαν στο βιβλίο.
Τον κ.Γεώργιο Δαλακάκη και τον κ.Βασίλη Ανδρεάδη για το όμορφο αποτέλεσμα,
Τους κ.Μαριάνθη Μαλλιαρουδάκη (αρτοποιεία Ηρακλής),κ.Σάκη Ζαϊτίδη (εστιατόριο Ξανθίππη-spaghetti plus) ,κ.Μιχάλη Γλερίδη (αγροτική στέγη) ,κ.Λάκη Παπαδόπουλο (πρακτορείο οπαπ) ,κ.Μένιο Δημητριάδη και κ.Φιλιώ Θεοδοσιάδου (γυμναστήριο ευεξία) ,κ.Βαγγέλη Μπακιρτζή (barber shop BAKERO), κ.Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο (αγροτικά εφόδια) και κ.Αθανάσιο Κοψαλίδη (Northagro) για την ευγενική τους στήριξη.
Τον αγαπητό φίλο Γιάννη Τζουανόπουλο για την ευαισθησία και το ενδιαφέρον του.

Ο συγγραφέας