Στην Ξάνθη, παρουσιάζεται αυτό το Σάββατο, το βιβλίο ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΕΚ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, του δημοσιογράφου της ΕΡΤ, Νίκου Αγγελίδη. Η εκδήλωση είναι προγραμματισμένη για τις 8 μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο του Ξενοδοχείου Natassa.

Η 2 η έκδοση του πολυσυζητημένου βιβλίου, εμπλουτισμένη με περισσότερο υλικό, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις “Νότιος Άνεμος”.  Είναι ένα ξεχωριστό ταξίδι στα αχαρτογράφητα νερά της ιστορίας της ΑΕΚ και του αθλητισμού γενικότερα. Ένα ταξίδι αγωνιώδες, έτσι ακριβώς περιγράφεται, για να διασωθεί η ρίζα, ο πολιτισμός, η γλώσσα, η θρησκεία, τα ήθη και έθιμα που κρατούσαν σαν φυλακτό στις αλλοτινές τους πατρίδες οι
Μικρασιάτες, οι Ρωμηοί της Πόλης και της Σμύρνης, οι Πόντιοι…

Η πολυετής έρευνα του Νίκου Αγγελίδη, φέρνει στο φως, άγνωστες πτυχές της ιστορίας του δικέφαλου αετού και κατ’ επέκταση του Μικρασιατικού και Ποντιακού ελληνισμού. To βιβλίο «Όλες οι ΑΕΚ του κόσμου», καταγράφει 361 σωματεία σε όλο τον κόσμο που λέγονται ΑΕΚ ή φέρουν ως έμβλημα τον δικέφαλο αετό… Η όλη δουλειά περικλείεται σε 80.000 λέξεις και 320 πολύχρωμες σελίδες με πάνω από 1500 φωτογραφίες και αποκόμματα εφημερίδων.

Οι φίλοι της ΑΕΚ, του αθλητισμού, του πολιτισμού και της ιστορίας, από την Ξάνθη και την ευρύτερη περιοχή της Θράκης, αναμένεται να δώσουν εντυπωσιακό παρών. Η κινητοποίηση από την πλευρά της ΑΕΚ Κυψέλης που διοργανώνει την εκδήλωση, είναι εντυπωσιακή.

Τον συντονισμό και την παρουσίαση θα κάνει ο πρόεδρος της ΑΕΚ Κυψέλης, Ευάγγελος Καραγιαννίδης. Για το βιβλίο και τον συγγραφέα θα μιλήσουν οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, Βασιλική Μαχαίρα, Σαμή Καραμπουγιούκογλου και Παναγιώτης Ζιώγας.

Η ΑΕΚ Κυψέλης θα βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, με ιστορικές αναφορές για την παρουσία της στα τοπικά γήπεδα, σπάνιο φωτογραφικό υλικό από το παρελθόν και αφηγήσεις ανθρώπων που έχουν γράψει τις δικές τους σελίδες δόξας στο πλευρό του σωματείου. Η παρουσίαση θα γίνει σε γιγαντοοθόνη με προβολή ειδικά επεξεργασμένων βίντεο.

Ραντεβού με ένα διαφορετικό κομμάτι ιστορίας… αυτό το Σάββατο 30 Ιουνίου, στις 8:00 μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο – Ξενοδοχείο Natassa (1 ο χλμ. Εθνικής Οδού Καβάλας – Ξάνθης).