200 και πλέον άτομα συμμετείχαν στην κινητοποίηση για το Μακεδονικό που διοργανώθηκε στην Ξάνθη.

Η συγκέντρωση έγινε το απόγευμα της Τετάρτης στην Πλατεία Ελευθερίας. Συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, στελέχη του εθνικιστικού χώρου αλλά και απλοί πολίτες, στελέχη της ΝΔ και άλλων κομμάτων, η Αντιδήμαρχος Αλεξία Γκιρτζίκη, ο Πρόεδρος των Αποστράτων Αξιωματικών Γιώργος Γεωργιάδης καθώς και μέλη φορέων και συλλογικοτήτων.

Με συνθήματα όπως «Η Μακεδονία είναι ελληνική, αλήτες προδότες πολιτικοί», «δεν θα γίνεις Έλληνας ποτέ σκοπιανέ, σκοπιανέ», «στα όπλα στα οπλα να πάρουμε τα σκόπια», «αναρχικοί και gay δεν είστε αναγκαίοι” καθώς και τον εθνικό ύμνο ξεκίνησαν από το χώρο του ηρώου, έκαναν πορεία στην οδό 28ης Οκτωβρίου και άλλους δρόμους πριν διαλυθούν ειρηνικά.

Η αστυνομική παρουσία ήταν πολύ ισχυρή, πλην όμως διακριτική ενώ την ίδια ώρα πραγματοποιήθηκε αντισυγκέντρωση από το Αυτόνομο Στέκι και για το λόγο αυτό οι αρχές είχαν λάβει μέτρα προκειμένου να μην υπάρξει συνάντηση των δύο πλευρών.

Στη Θεσσαλονίκη οι αιρετοί

Την ίδια ώρα στη Θεσαλονίκη ο Περιφερειάρχης, ο Δήμαρχος Ξάνθης και άλλοι αιρετοί βρέθηκαν σε κοινή συνεδρίαση των περιφερειακών συμβουλίων Κεντρικής Μακεδονίας και ΑΜΘ καθώς και Δημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων με θέμα το Μακεδονικό.