Επέστρεψαν από τον αδελφοποιημένο με το Δήμο Ξάνθης, Δήμο Γκίφχορν Γερμανίας, ο Δήμαρχος κ. Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ιωάννης Δρεμσίζης, που επισκέφθηκαν τον Δήμο του Γκίφχορν Γερμανίας, μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Ματιάς Νέρλιχ.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της αδελφοποίησης η οποία μετράει τριάντα τέσσερα χρόνια.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, είναι γεγονός είναι ότι οι σχέσεις των δύο Δήμων αναθερμάνθηκαν τα τελευταία χρόνια, αφού από το 2009 είχε  να επισκεφθεί αποστολή του Δήμου Ξάνθης το Γκίφχορν, ενώ ο Ματτίας Νέρλιχ επισκέφθηκε τη Ξάνθη τρεις φορές τα τελευταία χρόνια, μια εκ των οποίων με την ποδοσφαιρική ομάδα της περιοχής, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της. Επίσης ο Δήμος Γκίφχορν συμμετείχε με αποστολή συγκροτήματος στις Γιορτές Παλιάς Πόλης Ξάνθης το 2015.

Στην κατ΄ ιδίαν συνάντηση του Δημάρχου Ξάνθης με το Δήμαρχο Γκίφχορν συζητήθηκαν θέματα για την περαιτέρω συνεργασία των αδελφοποιημένων Δήμων μας και για τις νέες προοπτικές που ανοίγονται. Προοπτικές που αφορούν στον τουρισμό και σε δράσεις σχετικές με την υλοποίηση προγραμμάτων σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Ο Δήμαρχος Ξάνθης και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου συμμετείχαν στις εκδηλώσεις του Schützenfest, μία από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις του Δήμου Γκίφχορν, ενώ είχαν συναντήσεις με την πολυπληθή Ελληνική Κοινότητα.