Συνελήφθη το πρωί της Παρασκευής στην Ξάνθη, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και του Τμήματος η Ασφάλειας Ξάνθης, 38χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων και παράβαση της νομοθεσίας περί εθνικού τελωνειακού κώδικα.

Όπως προέκυψε, το πρωί της Παρασκευής πήγε σε 2 επιχειρήσεις στην πόλη της Ξάνθης, όπου πραγματοποίησε μία συναλλαγή χρησιμοποιώντας παραχαραγμένο χαρτονόμισμα των 20 ευρώ, καθώς επίσης επιχείρησε να πραγματοποιήσει άλλες δύο παρόμοιες συναλλαγές, χωρίς όμως να τα καταφέρει, καθόσον η πράξη του έγινε αντιληπτή.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στον εργασιακό χώρο του 38χρονου, βρέθηκε ένα παραχαραγμένο χαρτονόμισμα των 20 ευρώ και 30 πακέτα τσιγάρων, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.

Συνολικά κατασχέθηκαν 2 παραχαραγμένα χαρτονομίσματα των 20 ευρώ και 30 λαθραία πακέτα τσιγάρων. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.