Εξιχνιάστηκαν ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Αβδήρων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης, δύο διαρρήξεις οχημάτων, που διαπράχθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης στην παραλία Μυρωδάτου Ξάνθης.

Το ίδιο βράδυ συνελήφθησαν στο Πόρτο Λάγος Ξάνθης, δύο άνδρες  ηλικίας 42 και 31 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Νωρίτερα είχαν διαρρήξει δύο αυτοκίνητα και είχαν κλέψει 20 ευρώ και 300 λέβα Βουλγαρίας, ένα κινητό τηλέφωνο, δύο τσάντες, τραπεζικές κάρτες, ρούχα και καπνό.

Μετά την καταγγελία των περιστατικών οι αστυνομικοί εξέδωσαν σχετικές έρευνες και αναζητήσεις, με αποτέλεσμα να εντοπίσουν και να συλλάβουν τους δράστες. Στην κατοχή τους και το όχημα που επέβαιναν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 585 ευρώ, 225 λέβα Βουλγαρίας, 2 διαρρηκτικά εργαλεία και 3 χρυσαφικά. Στο πλαίσιο των ερευνών, εντοπίσθηκαν επίσης τα υπόλοιπα κλοπιμαία, που αποδόθηκαν στους δικαιούχους τους.

Σε βάρος του 31χρονου προέκυψε ότι εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης από τις Ελληνικές Δικαστικές Αρχές, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ τις έρευνες ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αβδήρων.