Στα πλαίσια εορτασμού της «Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος», η οποία εορτάζεται διεθνώς την 5η Ιουνίου κάθε έτους, το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Πόρτο Λάγος και το Λιμενικό Φυλάκιο Φαναρίου με την συνεργασία και συμμετοχή του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου Φαναρίου καθώς και του Δημοτικού Μειονοτικού Σχολείου Μάστανλη Κομοτηνής, διοργάνωσαν και πραγματοποίησαν την Παρασκευή 08 Ιουνίου 2018 και ώρα 10:00π.μ., περιβαλλοντική δράση καθαρισμού της παραλίας Φαναρίου Ν. Ροδόπης, με στόχο την ευαισθητοποίηση της περιβαλλοντικής συνείδησης των συμπολιτών μας και ιδιαίτερα των μικρών παιδιών.

Η περιβαλλοντική δράση ξεκίνησε με ενημέρωση των συμμετεχόντων, στην πλειοψηφία τους μικροί μαθητές, για τους κινδύνους που απειλούν το περιβάλλον και τους τρόπους προφύλαξης του και συνεχίστηκε με καθαρισμό της παραλίας κατά τον οποίον, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, περισυλλέγησαν, καταγράφηκαν και απομακρύνθηκαν αρκετά σκουπίδια τα οποία σε διαφορετική περίπτωση θα κατέληγαν στη θάλασσα. Μετά την εκδήλωση οι συμμετέχοντες κεράστηκαν χυμούς προσφορά των διοργανωτών.

Ευχαριστούμε πρωτίστως και συγχαίρουμε τους μικρούς μαθητές, καθώς επίσης και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων για τη συμμετοχή τους στην σημερινή περιβαλλοντική δράση” αναφερει ο Λιμενικός Σταθμός του Λάγους.