Πρόταση προς το Δήμο Ξάνθης να κατασκευάσει τον κόμβο που βρίσκεται μπροστά στο Δημοτικό Αμφιθέατρο υπέβαλε η γνωστή επιχείρηση “Ξανθίππη” που βρίσκεται στο σημείο. 

Η νομική υπηρεσία του Δήμου γνωμοδότησε ότι δεν είναι δυνατή η κατασκευή από ιδιώτη όπως και το αίτημά της επιχείρησης να συμψηφιστεί με τις οφειλές του δημοτικού ακινήτου που μισθώνεται. Όμως, όπως αναφέρθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου συζητήθηκε το αίτημα τη Δευτέρα, αναδείχτηκε η ανάγκη για την κατασκευή του κόμβου στο συγκεκριμένο σημείο.

Από την πλευρά του ο Δήμος προχώρησε σε τροποποίηση τεχνικού προγράμματος και θα συνεχίσει με δημοπράτηση του έργου. Τη σχετική μελέτη δωρίζει στο Δήμο η επιχείρηση. Το Δημοτικό Συμβούλιο, στη συνεδρίαση της Δευτέρας έκρινε ότι ο Δήμος πρέπει να προχωρήσει με δικά του έξοδα στην κατασκευή.

Οι επικεφαλής των παρατάξεων ανέφεραν ότι ο Δήμος οφείλει να κινηθεί άμεσα  καθώς πρόκειται για δική του περιουσία ενώ ο Ν. Ανταμπούφης ανέφερε ότι δεν ήταν πάντοτε ενιαία γραμμή του Δήμου αλλά αυτή που αποφασίστηκε είναι η σωστή.