Έναw Ξανθιώτης πρώην Αρχιμανδρίτης, η δράση του οποίου έχει απασχολήσει τις Μητροπόλεις της περιοχής, συνελήφθη στην Αλεξανδρούπολη από την Αστυνομία για το αδίκημα της αντιποίησης αρχής, λειτουργία Ναού χωρίς άδεια και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Πρόκειται για ένα 41χρονο, πρώην ιερωμένο, που έχει αποσχηματιστεί, αλλά επιμένει να ασκεί θρησκευτικά και συγκεντρώνει ένα κύκλο πιστών. Μάλιστα μια 39χρονη πιστή επιτέθηκε στους Αστυνομικούς που επιχείρησαν να τον συλλάβουν. Στην  ατοχή του βρέθηκαν μεγάλα χρηματικά ποσά, γυναικεία χρυσαφικά και άλλα είδη ενώ στο σπίτι του βρέθηκε και ένα πιστόλι αερίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για Ξανθιώτη πρώην ιερωμένο, η δράση του οποίου έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις αλλά συγκεντρώνει και κάποιους φανατικούς ακόλουθούς, καθώς πρόκειται για αμφιλεγόμενη περίπτωση. το 2016 είχε φυλακιστεί καθώς δεν είχε πληρώσει τις εξαγαρόσιμες ποινές που του έχουν επιβληθεί.

Ο ευκτήριος οίκος λειτουργούσε σε χώρο σωματείου που διατηρεί ενώ άμεσα δικάστηκε με την αυτόφωρη διαδικασία και καταδικάστηκε για όλα τα αδικήματα με ποινές φυλάκισης ενώ παράσταση πολιτικής αγωγής δήλωσε η Μητρόπολη Αλεξανδρούπόλεως.

Πιο αναλυτικά σύμφωνα με την Αστυνομία:

Συνελήφθη το πρωί της Κυριακής, στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, 41χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για αντιποίηση, λειτουργία Ναού χωρίς άδεια και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Αναλυτικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στα γραφεία θρησκευτικού σωματείου στην Αλεξανδρούπολη, διαπίστωσαν ότι ο χώρος είχε διαμορφωθεί κατάλληλα και λειτουργούσε Ναός χωρίς τη σχετική άδεια, εντός του οποίου ο 41χρονος ιερουργούσε, αντιποιούμενος την άσκηση του λειτουργού της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Από τον παραπάνω χώρο κατασχέθηκαν πλήθος εκκλησιαστικών ειδών  (εικόνες αγίων, σταυροί, εκκλησιαστικά σκεύη, άμφια κ.α.)

Στην κατοχή του 41χρονου, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεγάλο χρηματικό ποσό, 30 χρυσές λίρες, πλήθος χρυσαφικών – ασημικών (γυναικεία δαχτυλίδια, αλυσίδες, σταυροί κ.α.), 1 μαχαίρι, ηλεκτρονικές συσκευές και κινητά τηλέφωνα.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, εντοπίσθηκαν 1 πιστόλι αερίου, 1 πλαστικό πιστόλι, 2 φιαλίδια αερίου, 100 μεταλλικά σφαιρίδια και πλήθος πλαστικών σφαιριδίων, τα οποία κατασχέθηκαν.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της έρευνας στο χώρο όπου λειτουργούσε ο παράνομος Ναός συνελήφθη επίσης μια 39χρονη ημεδαπή, κατηγορούμενη για απείθεια και αντίσταση, καθόσον αρνήθηκε να συμμορφωθεί στις υποδείξεις των αστυνομικών, επιχειρώντας με τη χρήση βίας να παρεμποδίσει τις νόμιμες ενέργειες τους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.