Ανακοινώσεις από την Αστυνομία για το περιστατικό με την παρακολούθηση διακινητή και το νέο ατύχημα στην πόλη της Ξάνθης, είχαμε την Παρασκευή.

Πιο αναλυτικά, συνελήφθη χθες  το πρωί από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης, ο 27χρονος αλλοδαπός διακινητής, ο οποίος μετέφερε παράνομα στο εσωτερικό της χώρας έντεκα μετανάστες.

Νωρίτερα, στην Εθνική Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης στο ΙΧ που οδηγούσε ο 27χρονος, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς, με τη συνδρομή και άλλων αστυνομικών δυνάμεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης.

Μπήκε στην πόλη της Ξάνθης, όπου προσέκρουσε σε προπορευόμενο όχημα και τελικά ακινητοποιήθηκε. Σε έρευνα που ακολούθησε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι ο διακινητής, μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα έντεκα μετανάστες.

Ο διακινητής, οκτώ διακινούμενοι και ο οδηγός του προπορευόμενου οχήματος μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, όπου οι πέντε από αυτούς παρέμειναν για νοσηλεία, ενώ οι υπόλοιποι αποχώρησαν μετά την παροχή πρώτων βοηθειών. Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης.