“Δεν δεχόμαστε τη συμφωνία, θα την καταψηφίσουμε όταν έρθει στη Βουλή για κύρωση. Όλο οι υπόλοιποι χειρισμοί, οι οποίοι είναι εκ των ων ουκ άνευ της Νέας Δημοκρατίας, δεν τεκμαίρονται πουθενά για να μπορεί να υπερψηφιστεί μία πρόταση μομφής.” δηλώνει ο Αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ Π. Σγουρίδης. 

Οι ΑΝΕΛ θα καταψηφίσουν την πρόταση για τη συμφωνία. Όταν θα έρθει η κύρωση της σύμβασης μετά το δημοψήφισμα στα Σκόπια και την ψήφιση στη σκοπιανή βουλή, τότε βάσει της συμφωνίας θα πρέπει να έρθει για κύρωση στο ελληνικό κοινοβούλιο. Τότε λοιπόν εμείς θα την καταψηφίσουμε, όπως έχουμε πει και την περαιτέρω στάση μας θα την καθορίσουμε με συνεδριάσεις των οργάνων του κόμματος” δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης FOCUS 103,6, ο αντιπρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Παναγιώτης Σγουρίδης.

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός, ότι την Κυριακή στις Πρέσπες Τσίπρας και Ζάεφ θα υπογράψουν τη συμφωνία ο κ. Σγουρίδης απάντησε: “Καμία συμφωνία δεν έχει ισχύ, αν δεν κυρωθεί στο κοινοβούλιο. Ξέρετε πόσες υπογραφές έχουν πέσει ανάμεσα σε υπουργούς και οι συμφωνίες δεν έχουν έρθει να κυρωθούν στο κοινοβούλιο και εκκρεμούν; Πάνω από 50…”

Ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ ξεκαθάρισε:

“Δεν δεχόμαστε τη συμφωνία κι όταν έρθει για κύρωση θα την καταψηφίσουμε, αλλά επειδή είμαστε το αναγκαίο καλό, έχουμε υπευθυνότητα, δεν είμαστε όπως κάποιοι παλαιότεροι, που ρίχνανε κυβερνήσεις για άλλα συμφέροντα, εμείς θα στηρίξουμε την κυβέρνηση, είμαστε ακόμη στο δρόμο για την υλοποίηση των συμφωνηθέντων, γιατί τον Αύγουστο βγαίνουμε από την επιτροπεία, προχωράμε στην ΑΟΖ, έχουμε την Τουρκία σε εκλογές, δεν θα βάλουμε όλη την περιοχή σε αστάθεια για να εξυπηρετήσουμε τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Και να πούμε ότι ρίχνουμε τώρα την κυβέρνηση, η ίδια και χειρότερη συμφωνία θα έρθει με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, γιατί μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν δέχεται τον όρο Μακεδονία. Γιατί ο ίδιος τα έχει συμφωνήσει με τη Μέρκελ και του τραβήξανε και το αυτί” κατέληξε ο κ. Σγουρίδης.