Με τεράστια  επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι αγώνες δρόμου και βουνού του 7TH  Rodopi–Erymanthos Bike Festiva-7ου Ποδηλατικού Φεστιβάλ Ροδόπη Ερύμανθος  που διοργάνωσε για έβδομη συνεχόμενη χρονιά το ποδηλατικό τμήμα του Αθλητικού Μορφωτικού Συλλόγου Σταυρούπολης Ξάνθης  «Δόξα Σταυρούπολης» μαζί με την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, την συμμετοχή του Δήμου Ξάνθης, σε συνεργασία με το κατάστημα Sarikos Bikes, το διήμερο 9-10 Ιουνίου.

Η αυλαία άνοιξε το Σάββατο με την εκκίνηση του αγώνα road στην πλατεία της γραφικής Σταυρούπολης με συμμετοχή ομάδων από όλη την Ελλάδα. Μετά την προεκκίνηση των 16 χλμ.  ξεκίνησε  η μάχη για την φανέλα του νικητή στο πιο σκληρό και απαιτητικό ανηφορικό κομμάτι του αγώνα με το ποσοστό κλίσης να αγγίζει το 20% και να οδηγεί στον τερματισμό στο καταπράσινο και πανέμορφο  δασικό χωριό του Ερύμανθου ύστερα από 1545 μ. υψομετρικής διαφοράς. Νικητής  αναδείχθηκε ο Κυριακίδης  Ιωάννης του Π.Ο. Βέλος , με τον Κωνσταντινίδη Κων/νο από τα 1000 Δέντρα να παίρνει την δεύτερη θέση παρά το τραυματισμό του και τον Φραγκούλη  Άγγελο του Θράκα Ιππέα να τον ακολουθεί στην γενική κατάταξη

Την Κυριακή ακολούθησαν  τέσσερεις αγώνες ορεινής ποδηλασίας στο μαγευτικό δάσος του Ερύμανθου. Η αρχή  έγινε με τρείς στροφές των 800 μ. για την κατηγορία Μίνι Μικρά. Οι μικροί αθλητές  μας, το νέο αίμα της ποδηλασίας ,έκλεψαν την παράσταση δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους στον αγώνα. Την πρώτη θέση κατέκτησε ο Βαρελάς Θεόδωρος από τον Αερωπό Έδεσσας ,ακολούθησε ο Παπαδόπουλος Αντώνης  Α.Π.Σ. Μαχητής Σερρών στην δεύτερη θέση και τρίτη θέση πήρε ο Κόκκος Λάζαρος Α.Σ. Ο Ποδηλάτης. Η κατηγορία Μίνι Μεγάλα αγωνίστηκε στην ίδια διαδρομή με πέντε στροφές  με τον Ψωμαδόπουλο Κων/νο Α.Σ. Ο Ποδηλάτης  να παίρνει την πρώτη θέση, Παπαδόπουλο  Ιωάννη ΠΑΣ Αερωπός  Έδεσσας στην δεύτερη θέση και Χατζηγιαννίδη Θεόδωρο  Α.Σ. ΙΕΡΙΣΣΟΥ Carduus Bikes στην τρίτη θέση.

Συνέχεια είχε ο αγώνας των 12 χλμ. για τους  παμπαίδες και πανκορασίδες  με 250 μ. υψομετρικά. Την πρώτη ,δεύτερη και τρίτη  θέση πήραν με την σειρά ο Παπαδόπουλος Γεώργιος  ΠΑΣ Αερωπός Έδεσσας , Φυντάνης Χαράλαμπος Α.Σ. Ο Ποδηλάτης , Τρέντος  Γιώργος  ΜΓΣ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ.

Οι κατηγορίες παίδων, γυναικών και FUN αγωνίστηκαν στην διαδρομή των 22 χλμ. με ενδιαφέρουσες εναλλαγές δύσκολων  μονοπατιών και ανηφορικών δασικών δρόμων .Οι νικητές της κατηγορίας παίδων  ήταν με σειρά Γεωργιάδης Νικόλαος  Α.Σ. Μαχητές Πεύκων , Γεωργιάδης Λεωνίδας  Π.Ο. Βέλος , Κέσογλου Αναστάσιος Α.Σ. Μαχητές Πεύκων. Στην κατηγορία FUN  είχαμε τον Σκευαράκη Αλέξη ΒΑΟ, Δημητριάδη Πάρη  Factory Cyclist Club και Τρέντο Ηλία Πανσερραϊκός  στην πρώτη , δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα .

Στην κατηγορία γυναικών η Ελευθεριάδου Καίτη Π.Ο. Βέλος   κατέκτησε  την πρώτη θέση , στην δεύτερη θέση Αντωνιάδου Μαρία « Δόξα Σταυρούπολης» , στην τρίτη θέση Βαβατζιανή Μαλαματένια Α.Π.Σ. Μαχητής Σερρών κ ακολουθούν η Κάσπαρη Παναγιώτα Π.Ο. Βέλος και η Τάτσιου Έλενα  « Δόξα Σταυρούπολης» στην τέταρτη και Πέμπτη θέση αντίστοιχα σε έναν δύσκολο και απαιτητικό mtb αγώνα.

Στην μεγάλη διαδρομή των 44 χλμ. αγωνίστηκαν οι κατηγορίες ανδρών, εφήβων και OPEN. Στο κυνήγι της φανέλας του πρώτου νικητής αναδείχθηκε ο Κωνσταντινίδης Κων/νος 1000 Δέντρα, ακολούθησαν με σειρά ο Τσουλουχάς  Γεώργιος  Π.Σ.Ξ. Πήγασος  και ο Σιώνης Γιώργος ΠΑΣ Αερωπός  Έδεσσας .

Όσο αφορά στην Open κατηγορία  νικητής αναδείχθηκε ο Καβουρτζικλής Αθανάσιος του Θράκα Ιππέα, την δεύτερη θέση κατέκτησε ο Αζας Δημήτριος και στην τρίτη θέση ανέβηκε ο Γιδουλίδης Σταύρος  Μαχητές  Σερρών.

Ξεχωριστή βράβευση έγινε για τους αθλητές που αγωνίστηκαν και στους δύο αγώνες του διημέρου με τον Κωνσταντινίδη Κων/νο 1000 Δέντρα να ανεβαίνει στην πρώτη θέση του βάθρου ,τον Καραμτζά Γρηγόρη ΠΑΣ Αερωπός Έδεσσας στην δεύτερη θέση και τον Καλλίτση Νικήτα Π.Ο .Βέλος στην τρίτη θέση .Η μόνη γυναίκα που έτρεξε και τους δύο αγώνες ήταν η Αντωνιάδου Μαρία από την ομάδα της  «Δόξα Σταυρούπολης» και της αξίζουν πολλά συγχαρητήρια.

Κατά την διάρκεια και των δύο αγώνων του διημέρου για την ασφάλεια των αθλητών φρόντισαν το αστυνομικό τμήμα Σταυρούπολης  το οποίο ευχαριστούμε θερμά. Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στον γιατρό Σιδηρόπουλο Παναγιώτη για την πρώτη μέρα του αγώνα και τον  γιατρό  Καμαρίδη Ιπποκράτη για την δεύτερη μέρα του αγώνα, στον μοτοσυκλετιστικό  όμιλο Ξάνθης «Πολυμήχανοι» που στηρίζουν όλες τις προσπάθειές μας, στις διασώστριες μας Μαρία Συρμοπούλου, Δήμητρα Μουσουλέα και Χαρά Κριτίδου στην καταπληκτική μας φωτογράφο Σαρίκου Κορίνα που παρ όλο που διανύει περίοδο εξετάσεων  ήταν πιστή στο ραντεβού της και τις δύο μέρες του αγώνα και απαθανάτισε μοναδικές στιγμές των αθλητών από όλη την Ελλάδα που τίμησαν για έβδομη συνεχόμενη χρονιά την διοργάνωσή μας   ,στην Τάτσιου Έλενα που ανέλαβε επί δύο μέρες την παρουσίαση του αγώνα και φυσικά αξίζουν ένα τεράστιο ευχαριστώ οι  εθελοντές μας ,αθλητές και μη του συλλόγου μας που όλο αυτό το διάστημα με την παρουσία τους την βοήθειά τους και το κέφι τους βοήθησαν στην πραγματοποίηση αυτού του ποδηλατικού  διημέρου.

Ευχαριστούμε ολόψυχα τους Χορηγούς μας για την αμέριστη συμπαράσταση τους στην ομάδα μας: Γρηγόρης μικρογεύματα Ξάνθης, Γεύσεις καφέ Σταυρούπολης,  Αυγοδιατροφική Ξάνθης, Μπεμπεκίδης  Candy Snack, Α. Αδαμίδης  κατασκευή παλετών, το εστιατόριο HAIDOY στο Δασικό Χωριό Ερυμάνθου, το Ξενοδοχείο Νέμεσις για την προσφορά στους αθλητές τοπικού οίνου Σταυρούπολης, Bottechia και  Sarikosbikes –ποδηλατικό κατάστημα Ξάνθης.

Ευχαριστούμε ολόψυχα  τους πάνω από 250 αθλητές που μαζί με τις οικογένειές τους ήρθαν στον τόπο μας πιστοί κάθε χρόνο στο ραντεβού τους και στους δύο αγώνες μας τέτοια εποχή  , ενθουσιάστηκαν με τις ομορφιές του  ,θαύμασαν την φιλοξενία μας και  ανανέωσαν το ραντεβού τους  για την επόμενη χρονιά !

Οι επιδόσεις του Πήγασου

Με ανακοίνωσή του ο Πήγασος ανακοίνωσε τις συμμετοχές των αθλητών του στον αγώνα της ορεινής περιοχής:

Κατηγορία ΔΡΟΜΟΥ  ΠΑΙΔΩΝ

Χαραλαμπίδης Κωνσταντίνος     4η Θέση

 

Κατηγορία ΔΡΟΜΟΥ ΑΝΔΡΩΝ

Χατζηνικολάου Αντώνιος         7η Θέση
Χριστοδούλου Δημήτριος         9η θέση
Κυριαζής Γεώργιος                    11η Θέση
Σαββόπουλος Δημήτριος        12η Θέση
Πανδράκης Δημήτριος             14η Θέση

 

Κατηγορία ΔΡΟΜΟΥ  OPEN Α1-Α2

Χαλκίδης Αθανάσιος                1η  Θέση

Κατηγορία ΔΡΟΜΟΥ  OPEN B1

Τσακμάκης Ιωάννης            3η Θέση
Αρίφ Ογλού Βουλέντη         4η Θέση
Τσακιρίδης Αφεντούλης     5η Θέση

Κατηγορία  ΜΤΒ  ΑΝΔΡΩΝ

Τσουλουχάς  Γεώργιος               2η Θέση
Καλονικίδης Αναστάσιος           5η Θέση
Χατζηνικολάου Αντώνης              8η Θέση

Κατηγορία ΜΤΒ ΜΙΝΙ ΜΕΓΑΛΑ

Κοτσανίδης Δημήτριος     10η Θέση

Κατηγορία ΜΤΒ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ

Ευστρατίου Μιχαήλ-Άγγελος        6η Θέση
Χαραλαμπίδης Γεώργιος                 9η Θέση

Κατηγορία ΜΤΒ ΠΑΙΔΩΝ

Βαλσαμάς Σταύρος- Ιωάννης       13η Θέση
Νάκος Δημήτριος                             14η Θέση
Λαζαρίδης Παναγιώτης                   15η Θέση