Με μια μακροσκελή δήλωση ο Πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης απαντά στην ανακοίωνωση της ΕΛΜΕ Ξάνθης που κάταγγέλλει ως ομοφοβική και ρατσιστική την ανάρτησή του για το Gay Pride

Aναλυτικά:

Αγαπητοί συνάδερφοι του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ

Μεγάλωσα σε μια δημοκρατική οικογένεια με αρχές και ήθη, έτσι έμαθα να σέβομαι τον κάθε άνθρωπο και να μην το ειρωνεύομαι για τίποτα, ακόμη και για τις σεξουαλικές του επιλογές στην κρεβατοκάμαρά του. Σέβομαι την ιδιαιτερότητα του καθενός, αρκεί και ο ίδιος πρώτα να σέβεται τον εαυτό του τις θρησκευτικές αρχές, τα ήθη και τα έθιμα της χώρας μας. Μου κάνει εντύπωση λοιπόν, ότι άνθρωποι που υποτίθεται διδάσκουν αξίες και ελευθερία στους μαθητές, οι ίδιοι άνθρωποι να μην δέχονται ότι ο κάθε πολίτης είναι ελεύθερος να γράφει ”σχόλια” στο προσωπικό του ιστολόγιο.

Έκπληξη μου προκαλεί το γεγονός πως το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ξάνθης, voice of  ΣΥΡΙΖΑ θα έλεγα, προσπαθεί με οποιοδήποτε τρόπο να διαστρεβλώσει την εικόνα μου και όχι μόνο στην κοινωνία της Ξάνθης, αλλά και σε όλη την Ελλάδα. Τη στιγμή που επί άλλων κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ συμμετείχα στα ίδια συλλαλητήρια και σε άλλες συνδικαλιστικές δράσεις με εσάς τους ίδιους ΜΑΖΙ. Τότε, δε με χαρακτηρίζατε ΡΑΤΣΙΣΤΗ και ΟΜΟΦΟΒΙΚΟ.

Ενώ στην εποχή μας αντιμετωπίζουμε καθημερινά, ποικίλα και σοβαρά προβλήματα, εσείς αδιαφορείτε και δεν διαμαρτύρεστε γι’ αυτά, προβλήματα όπως η υποστελέχωση των καθηγητών, τα αυξημένα αριθμητικά τμήματα των μαθητών που υπάρχουν, αλλά και η καθημερινή λειτουργία που αντιμετωπίζουν τα σχολεία.

Δεν διαμαρτύρεστε και δεν επικεντρώνεστε σε προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος σας, αλλά με μεγάλη ευκολία υιοθετείτε χαρακτηρισμούς του πολιτικού κόμματος που εκπροσωπείτε οι ίδιοι, και όχι το σύνολο των καθηγητών που υπηρετούν μαζί σας.

Δεν είδα να τονώνετε και να δυναμώνετε, με ανακοίνωση σας, το ηθικό των μαθητών σας που βρίσκονται σε περίοδο εξετάσεων.

Δεν διαμαρτύρεστε για την παραπαιδεία που υπάρχει και για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ελληνική οικογένεια, δεν διαμαρτύρεστε για την φοροδιαφυγή που υπάρχει από την παραπαιδεία, και δυστυχώς ανέχεστε αυτήν την μικρή μερίδα καθηγητών.

Δεν είδα να καυτηριάζετε το θέμα του Ονόματος της Μακεδονίας, παρόλο που ως Φιλόλογοι και Ιστορικοί γνωρίζετε ότι η Μακεδονία είναι Μια και Ελληνική.

Δεν είδα να αντιδράτε, στον «Συνωστισμό της Σμύρνης», παραποιώντας την ιστορία μας.

Δεν είδα να αντιδράτε, για την παράνομη κράτηση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών από την τουρκική κυβέρνηση.

Δεν είδα να αντιδράτε για την εκμάθηση της τουρκικής γλώσσας, στα δημοτικά σχολεία αλλά και στα νέα δίγλωσσα νηπιαγωγεία.

Δεν είδα να βραβεύετε, καμία φορά άξιουςσυνάδερφους, καθηγητές, που προσπαθούν με ζήλο και αυταπάρνηση να μορφώσουν τα παιδιά μας παρόλες τις αντίξοες συνθήκες που αντιμετωπίζουν.

Αντί λοιπόν η ΕΛΜΕ Ξάνθης να ασχοληθεί, έστω και με ένα από τα παραπάνω, αποφάσισε ότι πρέπει να τιμωρηθεί ο κάθε ένας που δεν έχει την ίδια κομματική ταυτότητα και άποψη με αυτήν.

Οποιοσδήποτε αντιδρά και δεν είναι φερέφωνο του κομματικού μηχανισμού τον οποίο εκπροσωπείτε, ως πλειοψηφία του ΔΣ, δεν είναι Δημοκράτης, είναι απλά «Φασίστας» ή «Ρατσιστής».

Δυστυχώς, επιβεβαιώνετε για ακόμη μια φορά τον φασισμό της Δημοκρατίας που θέλουν να μας επιβάλουν. Ως ελεύθερα σκεπτόμενος πολίτης αυτό δεν θα το επιτρέψω, όχι μόνο για τον ίδιο μου τον εαυτό αλλά και για τους συναδέρφους μου τους οποίους εκπροσωπώ.

Χαράλαμπος Ευστρατίου

Πολίτης της Ξάνθης της Θράκης και της Ελλάδος