Θέση για τις Περιφερειακές Εκλογές και το σχήμα που προτείνει να διεκδικήσει την Περιφέρεια παίρνει με κείμενό της η Περιφερειακή Συντονιστική Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ ΑΜΘ.

Στην ανακοίνωσή αναφέρεται:

Η Γραμματεία της ΠΣΕ ΣΥΡΙΖΑ ΑΜ_Θ συνεδρίασε την Τετάρτη 6/6/2018 με θέμα τις Περιφερειακές εκλογές στην Περιφέρεια ΑΜ_Θ.

Εκτιμά πως στο  Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο της Κομοτηνής, με τη μεγάλη συμμετοχή φορέων και πολιτών, τον πλούσιο διάλογο που αναπτύχθηκε με τους εκπροσώπους της κυβέρνησης και τον Πρωθυπουργό, αναδείχτηκαν οι μεγάλες αναπτυξιακές δυνατότητες της Περιφέρειάς μας. Δεσμεύσεις δε της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού ήδη υλοποιούνται.

Υπογραμμίζει την  ανάγκη για ανάδειξη μιας νέας Περιφερειακής Αρχής, στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019, η οποία θα διοικήσει με σχέδιο, στόχους, αποτελεσματικότητα και με την πολιτική βούληση και ικανότητα να αντιστοιχηθεί με τις προσπάθειες της κυβέρνησης για παραγωγική ανασυγκρότηση και δίκαιη ανάπτυξη της Περιφέρειας ΑΜ_Θ.

Οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ στην ΑΜ_Θ θα πρωτοστατήσουν στη συγκρότηση ενός πλατιού, ενωτικού, προοδευτικού μετώπου ισότιμης συνεργασίας για ένα πρωταγωνιστικό ρόλο της Περιφέρειάς μας στη νέα εποχή που ανοίγεται με το τέλος των μνημονίων και την έξοδο της χώρας από την κρίση.