Σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Ξάνθης αναφέρει:

Ακόμη μία παιδική χαρά, αυτή την φορά στην περιοχή της Κυψέλης, στο τέρμα της οδού Οδυσσέως, έλαβε το ειδικό σήμα πιστοποίησης από το Υπουργείο και είναι πλέον απόλυτα εναρμονισμένη με την σχετική νομοθεσία, τα διεθνή και ευρωπαϊκά πρότυπα, για τους μικρούς επισκέπτες, αφού διαθέτει πιστοποιημένα όργανα, πρότυπο δάπεδο ασφαλείας και σύγχρονο αστικό εξοπλισμό.

Η εν λόγω παιδική χαρά είναι η έβδομη (7) κατά σειρά και έρχεται να προστεθεί στις ήδη έξι (6) εγκεκριμένες με το ειδικό σήμα πιστοποίησης που χορηγεί το Υπουργείο και συγκεκριμένα τις δύο παιδικές χαρές στην οδό Σάρδεων, στην Καλλιθέα, στην Παλιά Χρύσα, στα Κιμμέρια και στη Σταυρούπολη.

Επίσης με την ολοκλήρωση ελέγχου των σχετικών φακέλων από το Πράσινο Ταμείο και το Υπουργείο εκταμιεύθηκε ήδη ποσό 200.000 ευρώ στο Δήμο μας για τις παιδικές χαρές.

Δημοπρατήθηκε ακόμη η αποκατάσταση των δυο παιδικών χαρών, αυτή της κεντρικής πλατείας και του πάρκου του Ευμοίρου και έχουν υποβληθεί για έγκριση η ανάπλαση των παιδικών χαρών του πάρκου της Κυψέλης, της Μεξικάνας, του πάρκου Διοικητηρίου, του πάρκου Μεγ. Αλεξάνδρου, καθώς και του Δημοτικού Κήπου (Παπάκια).

Οι παιδικές χαρές καλύπτουν μέρος των αναγκών για αναψυχή, παιχνίδι και στιγμές χαλάρωσης τόσο των παιδιών όσο και των γονέων τους.

Η ασφάλεια και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας αποτελεί  προτεραιότητα όλων μας.