Συνελήφθησαν την Τρίτη στους νομούς Καβάλας και Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης ένας 38χρονος Βούλγαρος και τέσσερις Έλληνες  ηλικίας 55, 51, 46 και 32 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για εισαγωγή ναρκωτικών από τη Βουλγαρία, με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση τους στη χώρα.

Οι συλληφθέντες είχαν εφεύρει ένα εντυπωσιακό τέχνασμα καθώς έφερναν ηρωίνη από τη Βουλγαρία και την έκρυβαν στις πινακίδες χιλιομετρικής σήμανσης της Εγνατίας Οδού !

Οι συλλήψεις επετεύχθησαν στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, με τη συνδρομή της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας Καβάλας και της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων σχετικά με τη δράση κυκλώματος που εισάγει από τη Βουλγαρία ποσότητες ηρωίνης και ακολούθως τις διακινεί στη χώρα μας.

Πώς τους συνέλαβαν

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντοπίσθηκε αρχικά ο 38χρονος να κινείται στην Εγνατία οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης και να κρύβει σε δύο πινακίδες χιλιομετρικής σήμανσης, τρεις  νάιλον συσκευασίες με ηρωίνη, συνολικού βάρους 275 γραμμαρίων.

Ακολούθως, ο δράστης συνέχισε την πορεία του και λίγη ώρα αργότερα αφού το όχημα ακινητοποιήθηκε από αστυνομικούς στην πόλη της Θεσσαλονίκης, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στο εσωτερικό του βρέθηκαν, επιμελώς κρυμμένες, άλλες τέσσερις νάιλον συσκευασίες με ηρωίνη, συνολικού βάρους 848 γραμμαρίων.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν επίσης τον 46χρονο, τον οποίο εντόπισαν να μεταβαίνει στο ένα σημείο απόκρυψης και να παραλαμβάνει τη μία συσκευασία με ηρωίνη, καθώς και τους άλλους τρεις δράστες, οι οποίοι εντοπίσθηκαν να παραλαμβάνουν από το δεύτερο σημείο απόκρυψης, τις άλλες δύο συσκευασίες ναρκωτικών.
Κατασχέθηκε συνολικά 1.12 κιλό  γραμμάρια ηρωίνης, το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 38χρονος, το χρηματικό ποσό των (500) ευρώ και κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.